Noutati

Orar semestrul I

Orarul pentru semestrul I este afisat in pagina dedicata orarului. Pentru sectiile de Masterat Didactic orarul este inca in lucru. Aceasta prima varianta va suferi modificari de aceea sunteti rugati sa consultati orarul on-line. Vom reveni cu noi informatii.

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Fizica

Deschiderea festiva a anului universitar 2013-2014, la Facultatea de Fizica, va avea loc marti, 1 octombrie 2013, orele 11:00, in amfiteatrul "Augustin Maior" (str. M. Kogalniceanu nr.1, etaj 2, cladirea centrala).
...Bobocii, studentii, cadrele didactice si toti cei interesati sunt invitati sa participe!
Mult succes in noul an universitar!

Cazari anul universitar 2013-2014

Cazarea in caminele universitatii se face pe baza cererii depuse la secretariatul facultatii conform regulamentelor de cazare ale universitatii si ale facultatii.
In pagina destinata cazarilor pentru anul universitar 2013-2014 gasiti toate informatiile despre cazari. Sunt afisate listele preliminare, perioada de contestatii, algoritmul cazarii precum si alte informatii utile.

Anunt important!

Cererile de reinmatriculare pentru anii 2,3 si 4 se pot depune la secretariatul facultatii numai pina la data de 20 septembrie! Pina la aceeasi data, studentii cu situatii scolare neclare sau cei care au de achitat debite sunt rugati sa se prezinte la secretariat.

Examene de Licenta, Disertatie sesiunea iulie 2013

Rezultatele finale  ale examenului de licenta iulie 2013 se afla aici.
Examenele de Licenta, Disertatie au avut loc in perioada 1- 3 iulie 2013. Gasiti alte amanunte aici.
Regulamentul de finalizare a studiilor se afla aici.

Programarea examenelor sesiunea de vara

Programarea examenelor pentru sesiunea 10-30 iunie 2013 se afla aici.
Mult succes tuturor!

Tabere studentesti 2013

Tabelul cu repartizarea taberelor studentilor facultatii noastre se afla aici. Gasiti alte informatii in pagina UBB dedicata taberelor: http://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/viata_cultural_sportiva/tabere.html .

Tabere UBB de performanta

 In perioada urmatoare se va desfasura cea de-a doua etapa a concursului "Tabere UBB pentru performanta", concurs care ofera studentilor merituosi posibilitatea de a primi un locuri in tabere organizate in spatiile UBB. Gasiti mai jos documentatia concursului:

  calendar cerere tip comisie evaluare
  instructiuni metodologie comisie contestatii

Rezultate Concursul "Augustin Maior" 27 aprilie 2013

Concursul de fizică Augustin Maior, organizat anual de Facultatea de Fizică, este forma principală de admitere pentru cei pasionaţi de fizică.
In acest an concursul a avut loc in data de 27 aprilie. Rezultatele obtinute la concurs si alte amanunte gasiti aici.

Concursul de fizica pentru studenti "Dragomir Hurmuzescu"- Etapa nationala

Etapa nationala a concursului s-a desfasurat la data de 13 aprilie 2013, la Cluj-Napoca.
Rezultatele concursului se afla aici.
Subiectele propuse la aceasta etapa se afla aici: Subiecte anul I, Subiecte anul II, Subiecte anul III . Arhiva de subiecte, 2012. Afis concurs. 
 Felicitari participantilor!

Concursul de fotografie artistica

Facultatea de Fizică lansează "Concursul de fotografie artistică" și invita toti studenții, masteranzii si doctoranzii pasionati de fotografie să participle cu fotografii proprii, originale. Coordonator – Conf. Dr. Simona Cinta Pinzaru. Gasiti alte amanunte aici.

"Clubul fizicantilor clujeni"

"Clubul fizicantilor clujeni" isi propune popularizarea temelor si grupurilor de cercetare existente in prezent in Facultatea de Fizica si in UBB. Nivelul prezentarilor nu va fi foarte specializat. Se urmareste ca studentii sa poata face o alegere informata legata de domeniul de cercetare pe care il vor urma pe timp scurt si mediu. Alte informatii gasiti aici.
Contact: gabriela.mocanuatubbcluj.ro

Completare note on-line

Pentru a facilita completarea on-line a notelor gasiti aici:

Evenimente

27 septembrie 2013, ora 19 - Noaptea Cercetatorilor

Facultatea de Fizica a coordonat desfasurarea evenimentului Noaptea Cercetatorilor 2013 la Cluj.
Evenimentul, organizat in Romania de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, precum şi Institutul de Fizică Atomică şi Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei a avut ca scop aducerea stiintei mai aproape de publicul larg, in spatii neconventionale si s-a desfasurat concomitent in peste 300 de orase europene.
Gasiti alte informatii despre aceasta manifestare la: http://news.ubbcluj.ro/noutati/noaptea-cercetatorilor-27-09-2013/, http://noapteacercetatorilor.uaic.ro/, http://ec.europa.eu/research/researchersnight/index_en.htm.

Workshop cu tema "Tendinţe actuale în spectroscopia Raman"

Marti 11 iunie, Facultatea de Fizică in colaborare cu compania AMS 2000 Trading Impex, au organizat un Workshop-demo cu tema "Tendinţe actuale în spectroscopia Raman".  Programul workshop-ului precum si alte informatii se afla aici.

Sambata experimentelor, 18 mai 2013


Asa cum v-a obisnuit deja, si in acest an Facultatea de Fizica a organizat  "Sambata experimentelor". Evenimentul a avut loc pe data de 18 mai in cladirea centrala a UBB, str. M. Kogalniceanu 1. Aceasta a cincea editie a manifestarii a adus in fata publicului larg noi experimente fascinante, alte show-uri interesante, pregatite de cadre didactice si studenti entuziasti in a prezenta minunata lume a fizicii. Ca de obicei un numeros public a fost prezent si s-a bucurat de aceasta incursiune in lumea stiintei.

Va asteptam si anul viitor!

Scoala altfel - "Sa stii mai multe sa fii mai bun"


Facultatea de Fizica a participat la programul Scoala altfel - "Sa stii mai multe sa fii mai bun" editia 2013, deschizandu-si portile grupurilor de elevi, care impreuna cu dascalii lor, au avut ocazia sa viziteze laboratoare didactice si de cercetare.
  • Posterul manifestarii se afla aici.

 

Ciclul de cursuri "Nanomaterials and Analytics"

In perioada 26-28 noiembrie 2012, dl. prof. dr. D.R.T. Zahn de la TU Chemnitz Germania, Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes Bolyai, a sustinut ciclul de cursuri "Nanomaterials and Analytics". Programul cursurilor se afla aici.

Physics - A New Vision

 

In data de 23 noiembrie 2012 Facultatea de Fizica a organizat, in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Cluj, conferinta "Physics - A New Vision".Obiectivul principal al conferintei a fost creionarea unei strategii adecvate pentru promovarea imaginii fizicii prin refacerea colaborarii dintre mediul universitar si cel preuniversitar.

Aniversarea a 50 de ani de la infiintarea Facultatii de Fizica

Vineri 2 noiembrie, incepand cu ora 9:30, in amfiteatrul Augustin Maior, au avut loc o serie de manifestari organizate cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la infiintarea facultatii noastre. La ora 12:30, in Aula Magna, s-a desfasurat ceremonia decernarii titlului de doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai d-lui. prof.dr. Jurgen Popp de la Friedrich Schiller University of Jena, distins colaborator al Facultatii de Fizica.

31-st European Congress on Molecular Spectroscopy, 26 - 31 August, 2012, Cluj-Napoca, Romania

In perioada 26-31 August 2012, Facultatea de Fizica a organizat cel de-al 31-lea Congres European de Spectroscopie Moleculara - EUCMOS 2012. Manifestarea a reunit peste 300 de cercetatori de pe toate continentele si, asa cum si-a propus, a  incurajat schimbul de idei precum si colaborarea intre cercetatorii care isi desfasoara activitatea in domeniul spectroscopiei moleculare si in domenii conexe. O alta mare realizare a acestei manifestari este aceea de a face cunoscute Facultatea de Fizica, Universitatea Babes Bolyai, Clujul si de ce nu, Romania, in comunitatea stiintifica internationala. Gasiti toate amanuntele la adresa: www.phys.ubbcluj.ro/eucmos2012.

COST CM0702: "Chemistry with Ultrashort Pulses and Free-electron Lasers: Looking for Control Strategies Through "Exact" Computations"

In perioada 21-23 martie 2012 s-a desfasurat la Cluj Napoca a patra intrunire anuala COST Action CM0702: "Chemistry with Ultrashort Pulses and Free-electron Lasers: Looking for Control Strategies Through "Exact" Computations". Detalii pe pagina de web a conferintei: http://atom.ubbcluj.ro/cuspfel/

Sambata Experimentelor

Sambata 17 martie 2012, în Cladirea Centrala a Universitatii Babes-Bolyai (str. Kogalniceanu nr. 1, Cluj-Napoca) s-a desfasurat cea de-a patra editie a acestei manifestari. Un numar impresionant de participanti, de toate virstele, au fost prezenti, pentru a vedea experimente distractive, iar show-urile special pregătite au avut un mare  succes de public. Gasiti alte amanunte aici. Vezi afisul manifestarii si invitatia.
Va asteptam si anul viitor!

> sus

ultima actualizare: 09/30/13