Universitatea Babeş-Bolyai

Facultatea de Fizică

Catedra de Fizică Teoretică şi Computaţională


Acasa Curriculum Vitae  Suport pentru cursuri Lucrari publicate Speo, windsurfing, qigong

 

Universitatea Babeş-Bolyai
 Facultatea de Fizică
 Kogălniceanu 1
 RO-400084 Cluj-Napoca
 Tel: 0264 405300 int 5161
 Fax: 0264 591906

evinteler@phys.ubbcluj.ro

 

 

                       

                          

 

Cursuri şi seminarii predate

Lucrări de licenţă

Competiţii

FameLab este o initiativa a Festivalului de Stiinta Cheltenham din Marea Britanie si acesta este primul an in care competitia are loc in afara granitelor britanice, in cele 9 tari din Sud Estul Europei prin intermediul British Council. Scopul FameLab este incurajarea tinerilor (intre 18 si 35 de ani) sa inspire si sa aprinda imaginatia publicului cu privire la stiinta secolului al XXI-lea.

Cluj-Napoca, 24 februarie 2007, British Council, Str. Arany Janos 11
Rezultatele celei de-a doua selectii locale: castigatorii sunt Octav Zlatior (Efectul Doppler), Iulia Gorban (Impactul influentei omului - poluarea accidentala sau intentionata - a pesterilor turistice) si Camelia Chira, (Inteligenta Artificiala, Sisteme Multi-Agent), rezerva Vlad Botos (Cum invata calculatoarele). Juriul a fost compus din Dr Luminita Silaghi-Dumitrescu, Decan al Facultatii de Chimie, Universitatea Babes-Bolyai, Dr Iosif Viehmann, profesor asociat, Facultatea de Biologie-Geologie, Daniel Sirbu, jurnalist, Razvan Florian, presedintele Asociatiei Ad Astra si Gabriel Ivan, British Council.


Puterile instrucţiei sunt de o foarte mică eficacitate, exceptând acele circumstanţe fericite în care sunt practic superflue. Am dorit cel mai mult să vă dau o oarecare apreciere asupra lumii minunate şi a modului în care o priveşte fizicianul, ceea ce, eu cred, este o parte majoră a adevăratei culturi a vremurilor moderne. Poate nu veţi aprecia doar această cultură; este chiar posibil să doriţi să vă alăturaţi la cea mai mare aventură pe care mintea omenească a început-o vreodată.
                                        
Richard Feynman