| An I - 2009 | An II - 2010 | An III - 2011 |
Stabilirea conditiilor de generare in campuri electrice (c.e.) armonice a plasmelor non-termice la presiune atmosferica.
Analiza, pe baza modelelor teoretice, a influentei frecventei c.e. asupra comportarii circuitelor rezonante utilizate pentru obtinerea tensiunilor inalte necesare generarii plasmelor la presiune atmosferica.
Studiul influentei tortelor monoelectrod din diferite materiale (sticla, teflon, materiale plastice), cu diferite geometrii, asupra parametrilor electrici ai generatoarelor utilizate.
Generarea plasmelor non-termice la presiune atmosferică in Ar, He, Ar+He in prezenta difuziei aerului ambiant, în domeniul de frecvenţe 20 kHz-13 MHz.
Stabilirea conditiilor experimentale (tensiune, putere, debit de gaz) care trebuie realizate pentru generarea plasmelor de Ar, He, Ar+He, corespunzatoare celor patru frecvente ale c.e.: 27kHz, 850 kHz, 4 MHz si 11 MHz.
Efectuarea masuratorilor specifice in vederea reprezentarii diagramelor de stabilitate pentru tipurile de plasma diferentiate prin: frecventa campului electric, natura gazului si tipul de torta folosit.
Caracterizarea electrica ale plasmelor non-termice generate.
Masuratori in vederea determinarii parametrilor electrici (rezistenţă electrică, capacitate, putere). Ridicarea carateristicilor volt-amperice.
Analiza prin transformata Fourier a influentei plasmelor non-termice (generate in diferite conditii) asupra compozitiei spectrale a formei de unda a campului electric care intretine descarcarea. Elaborarea unor modele electrice în vederea simulării comportamentului plasmelor generate.
Caracterizarea optica si termică a plasmelor generate.
Studiul compozitie spectrelor de emisie in UV-VIS, in diferite zone ale plasmei, pentru fiecare frecventa a c.e., in functie de puterea in plasma, de natura gazului si de debitul de acestuia.
Determinarea, prin metode optico-spectrale pasive, a temperaturilor prin intermediul carora poate fi caracterizata plasma (de excitare, rotaţională, vibraţională, cinetică a gazului, de ionizare) si a densitatilor de electroni.
Stabilirea condiţiilor compatibilitate a plasmelor generate cu materialele termosensibile.
Determinarea parametrilor de lucru in care plasmele generate sunt non-agresive din punct de vedere termic.
Determinarea speciilor fizice si chimice active din plasma care pot pot modifica comportamentul unor materialelor termosensibile de interes.
Evaluarea efectelelor plasmelor non-agresive termic asupra caracteristicilor unor materiale termosensibile.
Evaluarea mecanismelor de generare a speciilor active din plasmele studiate.
Studiul efectelor plasmelor non-termice asupra unor materiale de interes industrial (polimeri, sticla, materiale celulozice).
Stabilirea potentialului dezinfectant si imunoactiv antigenic al plasmelor biocompatibile. Studiu comparativ cu metodele clasice.