Feedback de la absolventii facultatii noastre

Ioana Mariuca Ilie - Absolventa a Facultatii de Fizica din Cluj, 2011; post-doc COMPUTATIONAL BIOPHYSICS la Universiteit Twente, Enschede, NETHERLANDS


"Pasiunea mea pentru fizica are radacini adânci si numai daca îmi arunc un pic privirile în urma îmi dau seama câte oportunitati si porti mi-a deschis. Nu te lasa cu niciun chip sa gândesti doar în câtiva parametri, ci cere orizonturi largi la fel cum largi sunt si perspectivele sale. Ce am constat la în ultimii ani? Ca nu se rezuma doar la a explica fenomene si a gasi formule si nici nu îsi vede doar de gradina sa asa cum sugerase Voltaire acum câteva secole. Ca sa întelegi fizica trebuie sa stii sa manifesti interes pentru toate disciplinele exacte. Teoreticienii au numit asta multidisciplinaritate sau interdisciplinaritate, eu zic ca este doar abordarea unei stiinte care cere si da la rândul ei o privire de ansamblu. Fara o privire de sus asupra acestor discipline ai putea nici sa nu gândesti ca vei razbi. Am absolvit specializarea de Fizica Tehnologica si acum urmez masteratul de Fizica Computationala în limba engleza. Va întrebati poate cum pot sa încapa aceste doua dimensiuni? Pâna acum au facut casa buna, deoarece cadrul general oferit la nivel licenta si-a ales o directie în domeniul ales la master. Si daca ar fi fost sa ma întrebati acum 4 ani despre acest lucru, sigur v-as fi spus ca nu se poate. Iata deci ca este si un domeniu care te poate surprinde! De ce Facultatea de Fizica între atât de multe altele? Pentru cele anterior mentionate: multidisciplinaritate si dezvoltare, oportunitate si alegere, dar mai presus de toate, oamenii pe care îi reuneste sub cupola sa. Au caracter aparte, pentru ca sunt constienti ca misiunea lor este de a converge catre acelasi scop si ca nimic nu s-ar face în afara echipei. Si apoi stim cu totii, cum bine a zis Arhimede: “Dati-mi un punct de sprijin si pun tot pamântul în miscare”.
Noi am ales Fizica... Tu ce alegi? "
Comentariu webmaster: Din 2011 Ioana a absolvit un masterat la Facultatea de Fizica, a obtinut un titlul de Doctor in fizica la Universiteit Twente iar acum lucreaza in aceeasi univeritate ca si post-doc.

Eric Mehes - Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj, 2011; Data Scientist, ZALANDO, Dublin


"M-am înscris la Facultatea de Fizica imediat dupa ce am dat bacalaureatul, în 2006, la sectia Fizica Tehnologica (fiind tentat foarte mult acel 'ing' ce urma sa-mi fie pus pe diploma de absolvire). Urmând cursurile facultatii timp de patru ani, toate temerile mele în privinta viitorului meu s-au transformat mai degraba în anxietate datorata numarului mare de optiuni ce mi se ofera. Dupa terminarea licentei pot sa lucrez în învatamântul preuniversitar, sa-mi continui studiile cu masterat si doctorat, sau sa lucrez ca inginer fizician pentru diverse companii. Pe lânga cunostintele legate de fizica, facultatea prin cursurile disponibile mi-a oferit cunostinte de baza de informatica, matematici superioare, studiu statistic -- cunostinte ce-mi permit o flexibilitate foarte mare în dezvoltarea mea pe viitor. Multi absolventi ai facultatii noastre au ajuns sa lucreze în slujbe diverse, fiind foarte bine vazuti ca profesionisti în domenii ce nu au vreo legatura neaparat de titlul exact al diplomei ce au obtinut-o la finele studiilor. Recomand Facultatea de Fizica? Dupa ceva vreme petrecuta ca student în aceasta facultate, pot afirma ca daca ar fi sa fac alegerea din nou, ca tânar absolvent de liceu, as face exact aceeasi alegere pe care am facut-o în urma cu patru ani. Au fost patru ani frumosi, am cunoscut la facultate multe persoane care ulterior mi-au devenit prieteni foarte apropiati, am acumulat un bagaj de cunostinte semnificativ, nu doar în domeniul fizicii, si suficiente oportunitati pentru viitorul meu încât alegerea unei singure optiuni sa fie o problema în sine... "
Comentariu webmaster: Din 2011 Eric a absolvit un masterat la Grenoble, a obtinut un titlu de Doctor in fizica la Trinity College Dublin iar acum lucreaza in IT.

Johann-Georg Dengel - Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj, 1986; Prospector in domeniul tehnologiei informationale (IT)


"Au trecut 30 de ani, de când am început studiul la UBB. Cred că în primul rând a fost dorinţa de cunoaştere care mi-a îndrumat paşii spre Facultatea de Fizică. Erau atâtea întrebări care frământau gândurile adolescentului de-atunci, iar speranţa să aflu răspunsuri la ele mi se părea cel mai probabil de îndeplinit în ştiinţele naturii, fie că se refereau la lumea microscopică, fie la trecutul sau viitorul Universului. Am aflat multe în cei patru ani petrecuţi la Cluj. Am avut şansa să-i văd pe actorii-profesorii de atunci, interpretând operele lui Planck, Shockley, Maxwell, Heisenberg, Fermi sau Einstein. Scena pe care evoluau ei era cât de cât independentă de marele balamuc al ultimilor ani din epoca ceauşistă - ani, care strângeau din ce în ce mai puternic grumazul societăţii civile din România, iar dascălii nostri au încercat, printre rândurile teoremelor şi ecuaţiilor, să ne transmită şi alte - adevărate - valori ale comportamentului uman.
'Bate politicos la uşă, dar - orice şi oricine s-ar afla în spatele ei - intră cu capul ridicat, spatele drept şi sufletul liber!',
mi-a spus dl. Al. Nicula odată pe coridorul din faţa bibliotecii. Aş dori să fi aflat cât de mult îi sunt recunoscător pentru aceste puţine cuvinte."

Iulia Brumboiu - Absolventa a Facultatii de Fizica din Cluj, 2011; doctorand la Uppsala University, Department of Physics and Astronomy, Uppsala, Sweden


"Am venit la Facultatea de Fizică pentru că aveam curiozitatea de a înţelege lumea. Nu pot spune că am ajuns să o înţeleg, dar datorită acestei facultăţi şi a profesorilor de aici, am ajuns să învăţ o muţime de moduri în care ea poate fi descoperită. "

Raluca Marcu - Absolventa a Facultatii de Fizica din Cluj, 2004; Senior Fellow, Anesthesiology & Pain Medicine, University of Washington Seattle, USA


"Am absolvit secţia de Fizică Medicală a Facultăţii de Fizică, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca în 2004 unde am continuat şi în anul următor cu un master în Biofizică şi Fizică Medicală. In 2006 am inceput studiile doctorale la Institutul European de Oncologie din Milano (IFOM-IEO campus) în cadrul Scolii Europene de Medicină Moleculară (European School of Molecular Medicine) şi recent am luat doctoratul în Medical Nanotechnologies. Proiectul meu de cercetare se bazează pe o abordare interdiciplinară a studiului metabolismului celulelor tumorale, implicând cunostinţe de fizică, biologie şi chimie pe care în bună parte le-am acumulat încă din timpul facultăţii. In mod particular mă ocup de investigarea rolului radicalilor liberi intracelulari în iniţierea şi progresia tumorilor prin utilizarea celor mai recente tehnici de microscopie (scanning electrochemical microscopy, confocal microscopy, two-foton microscopy)."
Comentariu webmaster: Din 2010 Raluca a obtinut o pozitie Senior Fellow, Anesthesiology & Pain Medicine la University of Washington Seattle.

Ioana Vatajelu - Absolventa a Facultatii de Fizica din Cluj, 2004; Research Assistant la Politecnico di Torino


" În anul 2004 am absolvit secţia de Fizică Tehnologică a Facultăţii de Fizică, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.
În timpul facultăţii am studiat diferitele domenii ale fizicii, dar cel care m-a atras cel mai mult a fost electronica, în parte datorită naturii sale practice, în parte datorită profesorilor mei. După absolvirea facultăţii am urmat studiile de masterat în domeniul Automatizari si apoi, cu o bursa din partea Guvernului Spaniol am început studiile de doctorat în Nano-electronica, în cadrul Univesidad Politécnica de Catalunya din Barcelona. Fizica mi-a dezvoltat un mod de gândire practic şi îmi oferă o privire de ansamblu asupra domeniilor tehnice, permiţându-mi o mai buna întelegere a fenomenelor. Fizica Tehnologică mi-a adus o diploma de inginer care mi-a deschis multe drumuri.
Profesorii mei au contribuit la dezvoltarea mea profesionala dar şi personala."
Comentariu webmaster: Dupa obtinerea titlului de Doctor in fizica la Universidad Politécnica de Catalunya, Barcelona Ioana a obtinut o pozitie de Research Assistant la Politecnico di Torino.

Mihaela Jivanescu - Absolventa a Facultatii de Fizica din Cluj, 2004; Research Engineer Bell Labs Access, Antwerp, Belgium


" Când am dat admitere la facultate în 1999 ştiam puţine lucruri: vroiam ceva cu fizică, dar cu cât mai multa practică şi nu vroiam sa ajung
profesoară, aşa că am fost îndrumata spre sectia Fizică Tehnologică (unde am făcut până la urma şi modulul pedagogic, aşa că acum pot sa fiu şi profesoară dacă voi vrea vreodată). Am urmat în paralel cursurile la secţia Fizică tehnologica (UBB) şi secţia (Tele-) Comunicatii (UTCN), dar după doar un am am ales-o pe prima şi nu îmi pare rău. Am învăţat la fel de multă fizică ca şi cei de la secţia Fizică dar am avut şi cursuri mai inginereşti, care au fost preferatele mele :). Am întâlnit aici mulţi profesori pasionaţi de munca lor şi de a ne împărtăşi din cunoştinţele lor şi unii ne-au îndrumat în deciziile pe care a trebuit să le luăm pentru a ajunge unde suntem azi. În timpul masteratului la Ştiinţa şi tehnologia materialelor avansate am început să colaborez cu grupul de nanomateriale de la INCDTIM Cluj-Napoca. Am ajuns în Belgia la KULeuven iniţial cu bursa Socrates în timpul masteratului şi am investigat nanomateriale cu magnetorezistenţă colosală fabricate în Cluj folosind rezonanţa electronica de spin. În 2004 am inceput, tot în Leuven, doctoratul pe care îl voi termina anul acesta. Acum investighez prin aceeasi tehnică, semiconductori la nivel nano, în principal nanoparticule de siliciu înglobate în diverşi oxizi folosiţi în memorii Flash, celule solare şi poate, în viitor, computere cuantice. Am reuşit să fac cateva descoperiri foarte apreciate în domeniul acesta şi cel mai important: îmi place ce fac."
Comentariu webmaster: Dupa obtinerea titlului de Doctor in fizica la Semiconductor Physics Laboratory, Department of Physics, K.U.Leuven, in 2010 Mihaela a obtinut o pozitie in industrie la Nokia Bell Labs, Antwerp, Belgium.

Maria Baias - Absolventa a Facultatii de Fizica din Cluj, 2005; Assistant Professor of Chemistry la NYU Abu Dhabi University


"Am absolvit sectia Fizica Medicala de la Facultatea de Fizica a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca in 2005, dupa 4 ani de studii si cercetare in diferite domenii ale fizicii. Am inceput sa fac cercetare inca din anul II de facultate, lucrand mai intai in domeniul Fizicii Corpului Solid si continuand apoi in catedra de Biofizica si Fizica Medicala cu investigatii spectroscopice si teoretice pe diferite biomolecule. Dupa ce am terminat facultatea m-am inscris la master la sectia de Biofizica si Fizica Medicala, unde am obtinut o bursa Socrates/Erasmus pe 10 luni la Institute for Technical and Macromoleculer Chemistry, RWTH-Aachen University din Germania. Aici mi-am inceput cercetarea in Solid-State NMR pe diferiti polimeri si proteine. In septembrie 2006 am inceput doctoratul in acelasi grup la ITMC, RWTH-Aachen continuand cercetarea in domeniul Rezonantei Magnetice Nucleare. Teza mea contine diferite aplicatii ale spectroscopiei RMN combinand Solid-State NMR pentru studiul unor proteine si polimeri si metode de utilizare a gazelor hiperpolarizate (129Xe) in RMN pentru studiul reactiilor de polimerizare cu RMN in campuri joase (NMR-MOUSE) pentru analiza mumiilor si viorilor. Dupa terminarea doctoratului m-am mutat la Londra unde mi-am inceput studiile post-doc la University College London, in grupul Prof. Chris Pickard, unde principalul meu interes este de a combina predictia de structuri (folosind calcule DFT cu codul CASTEP) cu calculele si experimentele de Solid-State NMR, pentru elucidarea structurilor cristaline. Cunostintele teoretice si practice dobandite in cadrul facultatii de fizica din Cluj mi-au fost extrem de utile pentru continuarea studiilor de doctorat si post-doc. "
Comentariu webmaster: Dupa un prim stagiu post-doc la University College London a urmat un al doile stagiu post-doc la Lyon, Franta un alt post-doc la Rehovot, Israel iar acum Maria este Assistant Professor of Chemistry la NYU Abu Dhabi University

Mihai Fodor - Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj, 1989; Product Manager Vishay, Austria


"Cind am inceput Facultatea de Fizica in Cluj, in 1984, ma asteptam ca dupa terminare sa devin profesor. Dar in 1989 am emigrat in Austria si viata a luat o alta intorsatura. In 2004 diploma mea a fost recunoscuta de Technische Universität in Viena. Imediat am reusit sa ocup un post ca Product Manager la un concern multinational, numit Vishay . Divizia noastra produce Small Signal diode/tranzistoare. Dupa 2 ani am trecut in R&D, unde ma bucur pina astazi de o munca diversificata, plina de impliniri. Am realizat diodele rectificatoare BYGxx, am codus partea tehnologica a activitatilor de subcontractare din China, am participat la diferite alte proiecte internationale in Taiwan, Germania, USA.
Toate acestea nu le-as fi putut realiza fara o buna pregatire din facultate. Nu am fost un student eminent, ci unul obisnuit. Am invatat ce m-a interesat, alte lucruri le-am neglijat. Oricum e totdeauna prea putin ce invatam. Dar in facultate am primit ce era mai important: am invatat ca totdeauna trebuie sa caut sa inteleg fenomenele; laboratoarele si proiectele din facultate m-au invatat sa gindesc sistematic si sa fiu exact in evaluari."

Alexandru Biris - Absolvent al Facultatii de Fizica, 1997; Assistant Professor University of Arkansas at Little Rock


" Dr. Alexandru Biris a terminat Facultatea de Fizica, a Universitatii “Babes-Bolyai” in 1996 si Masterul de Stiinte in Fizica in 1997. Dupa un stagiu de cercetare la, CNRS, Grenoble, Franta. In 2004 a obtinut titlul de Doctor in Stiinte la “University of Arkansas at Little Rock”, Departamentul de Stiinte Aplicate, Statele Unite. Din 2007 este Cadru Universitar la University of Arkansas at Little Rock si in paralel este Director General/Director Stiintific al Centrului de Nanotehnologie al Universitatii din Arkansas si conduce un grup de 16 cercetatori si personal tehnic auxiliar. In present are aproape 100 de publicatii in diverse reviste de specialitate, peste 100 de lucrari prezentate la Conferinte Internationale, 25 de aplicatii de patente si inventii in Statele Unite, dintre care 4 au fost acceptate. Este co-fondatorul unei companii Orlumet LLC, care comercializeaza descoperirile sale in domeniul de inginerie de tesut (crestere de os). Interesele sale stiintifice extrem de variate sunt grupate in jurul nanotehnologiei. Un proiect important este sinteza si studiul nanotuburilor de carbon cu aplicatii directe in energie (panouri solare organice), generare de hydrogen, si nanomedicina. Metoda de sinteza a nanotuburilor de carbon de cristalinitate si calitate ridicata a fost dezvoltata in colaborare cu Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare, Cluj Napoca, Romania. De asemenea, a dezvoltat un Laborator de depunere prin tehnologii Micro-Nano de filme subtiri, cu aplicatii in energie, medicina, si procese aerospatiale. Dr. Biris manifesta un interes deosebit pentru domeniul nanomedicinei prin dezvoltarea de metode noi de transport si livrare de nanomateriale multifunctionalizate la nivelul celulelor si tumorilor canceroase. De asemenea, folosind Spectroscopie Raman a aratat, pentru prima, data in vivo si in timp real, bio-distributia de nanotuburi de carbon in diferite tesuturi si sisteme biologice. Aceeasi metoda a fost folosita pentru detectarea de celule de cancer in circulatie dupa ce au fost expuse la nanotuburi de carbon. Un proiect, care foloseste proprietatiile unice ale nanomaterialelor, este regenerarea de tesut, in cadrul caruria s-au dezvoltat studii de crestere de os atat in cazuri preclinice umane, cat si pe animale. Centrul de Nanotehnologie al University of Arkansas at Little Rock, este dotat cu aparatura, de ultima generatie, specifica caracterizarii la nivel de nanomateriale incluzand: spectroscopie (de absorptie, Raman, etc), UV-vis-NIR, microscopie electronica (transmisie si baleiaj), difractie de raze X, depunere prin depunere chimica si fizica de materiale, studii de suprafete, analize termice si fotometrice etc. Dr. Biris are peste 50 de colaborari active cu diferite grupuri de cercetare din intreaga lume."

Georgeta Salvan - Absolventa a Facultatii de Fizica, 1998; Junior-Professor la Universitatea Tehnica Chemnitz, Germania


" Cand am inceput Facultatea de Fizica in 1994, visul meu era sa lucrez in astrofizica. Datorita relatiilor strinse intre studenti si profesorii Faculatii de Fizica din Cluj, am avut posibilitatea, incepand inca din anul 2 de studiu, sa particip la proiecte de cercetare legate de proprietatile magnetice si optice ale unor sticle dopate cu metale de tranzitie. Sustinerea primita din partea profesorului coordonator si grupul lui de cercetare in obtinerea si interpretarea rezultatelor stiintifice m-a motivat in mod deosebit sa lucrez in fizica materialelor si a condus la publicarea unor lucrari stiintifice inca din timpul studentiei, iar la finalul studiilor la primirea unei burse de competenta. Aceasta perioada a stat la baza deciziei mele de a urma o cariera academica. Dupa o bursa de la Societatea Europeana de Fizica pentru perioada de cercetare din timpul Masterului la Chemnitz University of Technology si o bursa de la Uniunea Europeana pentru desfasurarea doctoratului la aceeaşi universitate a urmat o scurta perioada postdoctorala la Aberystwyth University. Datorita devotamentului conductatorului tezei mele de doctorat, Prof. Dr. Dr.h.c D. Zahn (doctor honoris causa al UBB Cluj-Napoca), au loc in fiecare an schimburi de studenti intre Chemnitz University of Technology si Facultatea de Fizica a UBB Cluj-Napoca si implicit colaborari stiintifice. Din decembrie 2003 sunt Junior-Professor la Chemnitz University of Technology si principala directie de cercetare a grupului meu consta in investigarea proprietatilor magneto-optice a unor materiale diverse, incepand de la molecule organice pana la aliaje ale metalelor de tranzitie. In 2008 si-a sustinut teza de doctorat primul meu doctorand..."

Dan Vacar – Absolvent al Facultatii de Fizica, UBB, BS 1990; Absolvent al Universitatii din California, Santa Barbara, PhD 1997.


"Cind sint intrebat daca, astazi, sint satisfacut cu alegerea pe care am facut-o la terminarea liceului in privinta domeniului de studiu, raspunsul meu este categoric: Faptul ca am hotarit sa studiez la facultatea de fizica de la UBB a fost de bun augur. In mod specific, cunostintele de baza acumulate in timpul studentiei m-au pregatit sa recunosc si sa resolv probleme profesionale intilnite dupa absolvirea facultatii de Fizica de la UBB. De exemplu, studiul in domeniul fizicii mi-a deschis portile pentru o cariera in industria tehnologiei de inalt nivel. Lucrind ca fizician in anii '90 pentru IBM Storage Technology Division, am contribuit la dezvoltarea tehnologiei pentru inregistrare magnetica folosita in fabricarea de hard drives. (Aceasta divizie a lui IBM a fost mai tirziu achizitionata de catre Hitachi - http://www.hitachigst.com/portal/site/en/products/ ) In anii '00 am lucrat ca fizician pentru Sun Microsystems unde am participat la dezvoltarea tehnologiei pentru fabricarea de computer servers folosite pentru structura de retea a Internetului ( http://www.sun.com/servers/index.jsp?tab=1 ).
In prezent, lucrez ca patent agent (http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_agent#United_States) pentru o firma de avocatura cu specializare in protectia proprietatii intelectuale. (www.fr.com) Cu mai mult de 100 de ani in urma, fondatorii firmei i-au asistat pe Thomas Edison, Alexander Graham Bell, si pe fratii Wright sa obtina patente pentru inventiile lor. Astazi, firma noastra asista companii mari si mici (de exemplu, Adobe, 3M, Bose, etc.) sa obtina patente in USA si in alte parti ale lumii.
Va doresc tuturor mult success in alegerea facultatii, a domeniului de studiu si, implicit, a carierei profesionale !"

Ioan Notinger – Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj 1998; Professor of Physics, Faculty of Science, The University of Nottingham


"Am terminat Facultatea de Fizica in 1998 iar lucrarea de diploma a fost in domeniul supraconductorilor ceramici. Aceste studii au fost cele care mi-au deschis apetitul pentru cercetare stintifica. O bursa de doctorat mi-a dat posibilitatea de a incepe doctoratul la London South Bank University in domeniul aplicarii de metode fototermice bazate pe laseri pulsanti in probleme medicale si biologice. In 2001 am trecut sustinerea tezei de doctorat si am inceput un proiect la Imperial College London bazat pe spectroscopie Raman pentru studiul celulelor umane. Acest proiect mi-a deschis o alta lume fascinanta, aceea a biologiei celulare si moleculare. In 2004 am plecat la Edinburgh University unde am inceput investigatii legate de optica si spectroscopie la "nanoscale". In 2006 am obtinut o pozitie permanenta de lector in School of Physics and Astronomy, University of Nottingham. Interesele mele de cercetare sunt bazate pe metode de spectroscopie optica cu aplicatii in domeniul biologiei moleculare si celulare si diagnoza medicala. Grupul meu este format din cinci doctoranzi si un cercetator post-doctoral (Cristian Pascut, si el absolvent al Facultatii de Fizica la Cluj este parte a grupului de "Nanoscience ")."  http://www.nottingham.ac.uk/physics/research/nano/

 

Adrian Calborean – Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj 2006; cercetator INCDTIM, Cluj-Napoca


"In anul 2004 am terminat Facultatea de Fizica, sectia Fizica Tehnologica. Cu o bursa Erasmus obtinuta in Spania ( Universidad de Zaragoza) am urmat masterul cu o dizertatie in domeniul fizicii nucleare. In anul 2005 am inceput studiile doctorale la Facultatea de Fizica in catedra de Spectroscopie Moleculara. Am fost introdus in lumea calculelor teoretice, a simularilor cuantice, avand suportul si ajutorul unor profesori extraordinari. In 2006 am obtinut o bursa Marie Curie pentru un doctorat in Franta, la Université Joseph Fourier in Grenoble (http://www.ujf-grenoble.fr) cu o teza bazata pe ‘Modelling Semiconducting-Nanowires based Multilevel Molecular Memories’. Pentru ‘savarsirea’ lucrarii, am oportunitatea de a lucra la ‘Commissariat ŕ l’énergie atomique’ (http://www.cea.fr/) in cadrul unor laboratoare (LETI si MINATEC) de talie mondiala in domeniul dezvoltarii electronicii. (http://www-leti.cea.fr sau http://www.minatec.com/).
...Pentru mine ramane incredibil faptul cum anumiti profesori pot schimba mentalitatea, atitudinea, chiar si personalitatea studentului”

Razvan Chereji - Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj 2007; Research Fellow National Institutes of Health, Bethesda


"Cred ca absolvirea Facultatii de Fizica la UBB si un studiu individual serios pe perioada facultatii, da fiecarui student posibilitatea urmarii,dupa absolvire, a unui masterat sau doctorat, oriunde in lume."
Comentariu webmaster: Dupa obtinerea titlului de Doctor in fizica la Rutgers University, Razvan a lucrat ca Teaching si apoi Graduate Assistant la Rutgers University iar din octombrie 2013 lucreaza la National Institutes of Health, Bethesda.

Mircea Oltean – Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj 2006; lucreaza in IT, Cluj-Napoca


"Tot ceea ce am realizat pana acum si ceea ce sper sa realizez si de aici inainte se datoreaza intr-o oarecare masura profesorilor mei din Romania si celor de la universitatile din strainatate, unde am avut posibilitatea sa studiez domeniul acesta fascinat pentru mine, care este Fizica. Dar ceea, ce pot sa va spun eu, din propria mea experienta, este ca fiecare coleg al meu care a vrut si a dorit sa realizeze ceva a reusit si inca din plin, in toate domeniile pe care si le-au ales fiecare pentru a le urma in cadrul carierei lor, atat universitare unele, cat si cele nonacademice pentru cei care au dorit ca dupa facultate sa intre intr-o inteprindere multinationala. Iar cel mai important lucru, de subliniat, este ca nu trebuie sa fii „un geniu” sa realizezi aceste lucruri, trebuie doar sa-ti doresti si vei vedea ca se poate. Daca m-ar intreba cineva daca am facut o alegere buna cu Facultatea de Fizica in cariera mea? Sau daca as mai alege inca o data ceea ce am ales ce sentiment as avea? Raspunsul sincer este ca as mai dori sa mai fiu student inca o data la Cluj, la Facultatea de Fizica  si sa retraiesc momentele magnifice din anii studentiei. " ;
Comentariu webmaster: Dupa un master si un doctorat in fizica in Franta Mircea s-a intors in tara pentru un stagiu post-doc la Facultatea de Fizica, iar dupa incheierea acestui stagiu a optat pentru un post in industria IT la o firma din Cluj-Napoca.

Ionel Halaciuga – Absolvent al Facultatii de Fizica din Cluj 2005; Research and Development Director, Engineered Powders Division, Technic Inc., Woonsocket, RI


Physics Department, Center for Advanced Materials Processing-Fine Particle Science Laboratory Clarkson University Potsdam, NY 13699-5814 http://www.clarkson.edu/programs/goia_group
http://www.halaciuga.com