Informatii pentru studenti


Programare examene, sesiunea de lichidare 19-23 iunie 2017

Studentii din anii terminali care au examene restante cu numar total de credite mai mic decat 20, pot participa la examene in sesiunea de lichidare 19-23 iunie, pe baza cererii depuse. Examenele programate se afla aici.


Programare examene sesiunea 12 iunie - 2 iulie 2017

Programarea examenelor pentru sesiunea de vara, 12 iunie - 2 iulie se afla aici.
Mult succes tuturor!


Instrumentation Summer School 2017 - Emerson

Emerson transmite studentilor urmatoarea invitatie: "Daca esti student in anii terminali sau student la master, doresti sa te dezvolti profesional si sa dobandesti noi cunostinte in domeniul instrumentatiei industriale, te asteptam miercuri 24.05.2017 incepand cu ora 13.30 la prezentarea programului "Instrumentation Summer School 2017" din cadrul Emerson."


Tabere studentesti de performanta, 2017

Concursul tabere de performante va fi organizat de UBB in perioada 24-29 iunie. Prin acest program studentii merituosi beneficiaza gratuit de locuri in tabara de la Baru-Hunedoara. Inscrierea candidatilor se face la secretariat, in perioada 2 mai - 5 iunie. Gasiti aici formularul de inscriere. Alte informatii la adresa http://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/viata_studenteasca/tabere.


Tabere studentesti 2017

Conform noului Ordin de Ministru privind Programul National Tabere Studentesti 2017, studentii pot depune cereri pentru obtinerea unui loc in tabara incepand de luni 24 aprilie 2017.
Toate informatiile privind organizarea si desfasurarea acestui program la UBB se afla aici.
UPDATE 29 mai 2017: Lista studentilor care au depus cereri in programul 2017.


Rezultate "Dragomir Hurmuzescu" - etapa nationala

Comportoare meritorie a studentilor facultatii noastre la etapa nationala a Concursului "Dragomir Hurmuzrscu":

 • Anul I:
  1. Simion Andrea, Fizica: Mentiune
  2. Lazar Geza, Fizica Medicala: Mentiune
 • Anul II:
  1. Danilov Adrian, Fizica Medicala: Mentiune
 • Anul III:
  1. Mare Adrian, Fizica: Premiul III
  2. Stefancu Andrei, Fizica Medicala: Premiul III
Felicitari tuturor participantilor!


UPDATE! Burse semestrul II

Tabelele finale cu studentii bursieri in semestrul 2 al anului universitar in curs se afla aici:

UPDATE! Studentii bursieri care nu au beneficiat de bursa in semestrul I sunt rugati sa depuna un extras de cont (pentru contul in care se va vira bursa, cont deschis in nume propriu la una dintre băncile: Banca Transilvania, BRD, BCR, OTP sau BancPost ) la Serviciul Social al universitatii, str. I.C. Bratianu nr.14!


Mobilitati ERASMUS 2017-2018, nivel licenta

Pentru anul academic 2017-2018, in programul ERASMUS, sunt alocate Facultatii de Fizica 9 luni mobilitati de studiu si 35 luni mobilitati de plasament. Pentru a candida pentru obtinerea unei mobilitati (intre 3-6 luni), aplicantii vor depune dosarele la secretariatul facultatii, in perioada 18 aprilie-2 mai 2017. Concursul de selectie va avea loc in data de 3 mai, ora 14, sala Hermann Oberth. Conditiile de participare la selectie sunt aceleasi de anul trecut si sunt disponibile aici . Completarea aplicatiei necesita si recomandarea coordonatorului stiintific pentru activitatea de cercetare.


Teme licenta 2016-2017

Propuneri pentru teme de licenta structurate pe departamente:


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Oferta job inginer/fizician

Compania Hella Romania, cu sediul in Timisoara isi extinde portofoliul spre "proiectare componente optice pentru senzori din industria auto". Din acest motiv este nevoie de un inginer/fizician sprecializat sau doritor sa se specializeze pe aceast domeniu.
In acest context, doctoranzi, masteranzi, studenti in ani terminali sau absolventi interesati de aceasta specializare sunt asteptati sa aplice. Cerintele postului se gasesc la aceasta adresa.


"Talentschmiede Unternehmensberatung AG: special career possibilities"

Oferte de cariera:

Informatii suplimentare pot fi gasite aici: http://career.talentschmiede.com/


EMERSON: Apprentice Program

Compania EMERSON deruleaza din nou un program de dezvoltare de talente (talent development) in cadrul caruia exista 25 de pozitii de "apprenticeship" platite, in cadrul companiei, disponibile pe o perioada de 9 luni. Programul vizeaza masteranzii sau studentii la nivel licenta din anii terminali care cunosc cel putin o a doua limba straina, la nivel incepator, alaturi limba engleza. Sunt de asemenea eligibili si alumni ai facultatilor din cadrul UBB. Programul ii va ajuta pe castigatori sa isi dezvolte abilitatile in cea de-a-doua limba straina, intr-o companie unde multiculturalitatea si diversitatea sunt mereu prezente. Aplicatiile se primesc pe ejobs sau pe adresa apprentice.cluj@emerson.com . Gasiti aici si afisul campaniei.


Burse de performanta 2016-2017

Ierarhizarea studentilor in urma evaluarii:

 1. Stefancu Andrei
 2. Patuleanu Tudor
 3. Martin Cristiana
 4. Ferenczi Akos
 5. Scutelnicu Andrea

Gasiti aici informatii despre numarul de burse acordate la nivel de universitate.Reprezentantii studentilor

Senatori Reprezentanti ai liniilor de studiu
Tanasa Laurentiu-Dinu
Salagean Ghizela-Ana-Maria
Moldovean Nastasia-Sanda
Brezestean Ioana
Denes Reka

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti. Regulamentul de acordare al burselor studentesti, la Facultatea de Fizica, se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, aprobate de Senatul Universitătii Babeş–Bolyai se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica