Informatii pentru studenti


Burse semestrul II, 2020-2021

Update 2 martie 2021: In sectiunea "Burse" se gaseste formularul "Declaratie Bursa documente electronic" .

In sectiunea "Burse" a fost afisat calendarul pentru semestrul II


Proiect POCU130631 - Practica pentru o dezvoltare durabila Etapa II de admitere in grupul tinta al proiectului

Calendar inscriere etapa II:

 • înscriere studenti: 8-16 februarie 2021, on-line
 • afisarea rezultatelor: 22 februarie 2021
 • depunere contestatii: 22 – 24 februarie 2021
 • rezultate finale: 26 februarie 2021

Gasiţi mai multe informaţii »


Grupuri de suport psihologic pentru studenti

Clinica PsyTech a Universitatii Babes-Bolyai organizează în această perioadă grupuri de suport psihologic pentru gestionarea stresului din sesiune si post-sesiune. Acestea au loc în perioada 3 - 24 februarie, în fiecare miercuri de la 18:00, pe platforma Microsoft Teams.
Înscrierile se fac la adresa:https://forms.gle/VRfbDTwuEqkcQMC19.
Studentii care nu pot să participe acum, dar îsi doresc să îsi îmbunătătească strategiile de gestiune a stresului, pot completa chestionarele din link-ul de mai jos, iar organizatorii le vor oferi un raport al răspunsurilor si participarea gratuită la un workshop pe această temă la începutul semestrului 2.
Înscrierea se poate face la adresa https://tinyurl.com/1vjw0bhu.


International Summer Student Program at G S I / F A I R, July 26 - Sept. 16, 2021

The Summer Student Program is offered to students on the advanced undergraduate level (Bachelor, Master or Diploma) in physics and related natural science and engineering disciplines from Europe and GSI-FAIR partner countries. The majority of the offered projects will concern investigations and preparations towards our future project FAIR and its research experiments.
Applications and recommendations must reach before FEBRUARY 15.
Links:
https://www.gsi.de/stud-pro/
https://hgs-hire.de/summer-program


Activare abonamente CTP

Serviciul Social al UBB informeaza ca:
"Studentii isi pot activa abonamentele CTP si de la automatele aflate in statii, nu doar de la ghiseele fizice."


Proiectul international de antreprenoriat JA 2021

Junior Achievement (JA) Romania invita profesorii si studentii din Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca sa participe la proiectul international de antreprenoriat JA 2021. Participarea studentilor si a profesorilor la toate componentele proiectului este gratuita.
Aici gasiti mai multe informatii despre proiect.


Selectie pentru 5 burse la Dongguk University, Coreea de Sud

Universitatea Babes-Bolyai anunta selectia pentru 5 burse la Dongguk University, Coreea de Sud. Burselor au o durata de 10 luni (1 martie-20 decembrie 2021) si sunt destinate studentilor nivel licenta (anii II, III, IV) si master.
Informatii suplimentare:


Facilitate de generare a adeverintei pentru CFR calatori pentru studentii din anii I

Studentii din anul I au optiunea de a genera adeverinta necesara pentru a-si dovedi calitatea de student UBB din aplicatia AcademicInfo.
Optiunea este disponibila în contul fiecarui student din anul I, la sectiunea de Informatii "Genereaza adeverinta CFR". Astfel, studentilor din anul I li se vor aloca, fiecaruia în parte, câte o serie si un numar de legitimatie.
La cumpararea biletului, în cadrul aplicatiei deja implementate pe site-ul CFR de cumpărare bilete online, in modulul special dedicat pentru studenti, se solicita validarea legitimatiilor de catre facultate. In acest context, cei care urmeaza sa solicite eliberarea de bilete CFR trebuie sa aiba in vedere timpul necesar procesului de validare. Studentii din anii superiori este necesar sa cunoasca cel putin seria si numarul de legitimatie de reducere/gratuitate transport eliberate fizic acestora în anii anteriori.
Informatii detaliate despre "Bilete online pentru studenti si elevi" se afla la adresa https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/bilete-de-tren-online-pentru-studenti-si-elevi/.


Teme licenta/disertatie 2020/2021

Temele pentru elaborarea lucrarilor de licenta/disertatie in anul 2020-2021 se gasesc in fiserul de mai jos.
Tabel teme licenta/disertatie an universitar 2020/2021.


Plata cursurilor facultative limba straina

Studentii care au trecut în contracte si un curs de limba straina în regim facultativ pot plati taxa de 250 de lei/semestru fie personal, fie printr-o persoana desemnata, în fiecare zi de marti, la Casieria Facultatii de Litere, str. Horea nr. 31, Cluj-Napoca. Termenul limita pentru plata cursului facultativ: 31 octombrie. În cazul în care studentii nu se vor putea deplasa personal si nici nu vor putea desemna o alta persoana vor urma indicatiile din documentul de mai jos:
Indicatii taxa curs facultativ
Studentii sunt rugati ca, ulterior, sa le trimita cadrelor didactice care predau aceste cursuri o copie (scanata/foto) a chitantei / evidentei platii.


Proiect ROSE - "DON’T GIVE UP, SAY YES TO PHYSICS!"

Proiectul urmareste imbunatatirea cunostintelor fundamentale primare ale unui numar de minim 24 studenti din anul I prin participarea la cursuri/seminarii remediale de specialitate (fizica, matematica, informatica de baza aplicata in fizica), dar si dezvoltarea personala a competentelor socio-emotionale. Termen de inscriere: 23.10.2020

In acest proiect o parte din fonduri vor fi utilizate pentru contractarea de consultanti individuali. Obiectivul acestor servicii de consultanta este insotirea (participarea on-line), supravegherea, acordarea de sprijin si informatii studentilor din grupul tinta si mentinerea legaturii lor cu cadrele didactice si expertii implicati in proiect. In acest context exista si o pozitie de consultatnt individual pentru studenti doctoranzi Studentii interesati sa devina consultanti sunt invitati sa trimita o "Scrisoare de Interes" insotita de CV la adresele: romana{dot}nemes{at}ubbcluj{dot}ro sau roxana{dot}dudric{at}ubbcluj{dot}ro.
Termen de inscriere: 26.10.2020.
Documente disponibile download:

In grant exista si o pozitie de consultant individual pentru studenti doctoranzi.
Documente disponibile download: Termen de inscriere: 28.10.2020.


Burse speciale pentru activitatea stiintifica 2020-2021

Universitatea Babes-Bolyai anunta lansarea competitiei pentru bursele speciale pentru activitatea stiintifica 2020-2021.
Calendarul competitiei:

 • 7-20 octombrie: Depunerea aplicatiilor in platforma dedicata burselor https://inscrieri.ubbcluj.ro/burse/
 • 30 octombrie 2020: Transmiterea evaluarilor de catre facultati
 • 2-13 noiembrie: Verificarea administrativa a aplicatiilor si selectia finala realizata de Consiliul Stiintific-UBB
 • 13 noiembrie: Anuntarea rezultatelor:
 • 27 noiembrie 2020: Finalizarea semnarii contractelor de finantare:
Documente aferente competitiei: Alte informatii legate de prezenta competitie pot fi gasite la adresa:https://cercetare.ubbcluj.ro/ro/burse-speciale-pentru-activitatea-stiintifica-competitia-2020-2021/


Functionarea cabinetului medical studentesc

Avand in vedere contextul actual epidemilogic precum si ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 precum si metodologia de supraveghere a covid 19 (actualizare 18.09.2020) sunteti rugati sa respectati procedurile de adresabilitate si orarul pentru cabinetul medical studentesc descrise: Procedura adresare cabinet medical studentesc.


Instruire generala privind securitatea si sanatatea in munca - an universitar 2020-2021

Instruire generala privind securitatea si sanatatea in munca si situatii de urgenta pentru studenti/masteranzi/doctoranzi din anul I cu ocazia inceperii activitatii in cadrul UBB (an univ. 2020-2021) face parte din demersurile de inceput de an. Toate instructiunile se gasesc in documentul Instruire generala securitate si sanatatea in munca 2020-2021. Sunteti rugati sa studiati si sa aplicati cele expuse. La reluarea activitatilor fata in fata prezentul instructaj se va semna de catre fiecare student la solicitarea responsabilului pe facultate.


Modalităţi de desfăşurare a activităţii didactice în semestrul I al anului universitar 2020-2021

Întâlniri "face2face" se vor/se pot organiza pentru următoarele activităţi:

 1. Studenţi din anii terminali - pentru activităţi în vederea pegătirii lucrării de licenţă sau disertatie, pe perioade stabilite de comun acord cu cadrul didactic îndrumător;
 2. Studenţi din toti anii, aflaţi în Cluj în perioada de interes - pentru a ajuta la digitalizarea activităţilor de laborator/curs, dacă li se solicită ajutorul, la înţelegere cu cadrul didactic titular;
 3. Studenţi din toţi anii, pentru activităţi de cercetare, pe perioade stabilite de comun acord cu cadrul didactic/de cercetare îndrumător.

Notă:
Întâlnirile organizate se fac de comun acord (nu sunt obligatorii). Studenţii care nu participă la activităţile enumerate mai sus nu vor fi dezavantajaţi în raport cu ceilalţi.

Restul activităţilor se vor desfăşura online.


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Reprezentantii studentilor

Cancelar Reprezentanti ai liniilor de studiu
Alexandra Feraru
Viorel Holhos
Cristian Mazilu
Răzvan Costinaş
Ovidiu Gabriel Dascălu - ASFUBB
Kisjancsi Andras

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica