Informatii pentru studenti


Mobilitati ERASMUS 2017-2018, nivel licenta

Pentru anul academic 2017-2018, in programul ERASMUS, sunt alocate Facultatii de Fizica 9 luni mobilitati de studiu si 35 luni mobilitati de plasament. Pentru a candida pentru obtinerea unei mobilitati (intre 3-6 luni), aplicantii vor depune dosarele la secretariatul facultatii, in perioada 18 aprilie-2 mai 2017. Concursul de selectie va avea loc in data de 3 mai, ora 14, sala Hermann Oberth. Conditiile de participare la selectie sunt aceleasi de anul trecut si sunt disponibile aici . Completarea aplicatiei necesita si recomandarea coordonatorului stiintific pentru activitatea de cercetare.


UPDATE! Concursul studentesc de fizica "Dragomir Hurmuzescu 2017"

Studentii anului I inscrisi la concurs au sustinut proba etapei locale vineri, 24 martie, orele 10:00 in sala H. Oberth.

Etapa nationala a concursului se va desfasura, in acest an, la Iasi in perioada 7-9 aprilie.
Inscrierile pentru etapa locala, etapa de selectie, se fac la secretariatul facultatii pina miercuri 15 martie, orele 14.
Documente disponibile: Regulametul concursului si programa concursului.
Pentru a continua buna traditie de premianti la faza nationala, un numar cat mai mare de studenti sunt asteptati sa se inscrie :) !


Alegeri studentesti 2017

In perioada 7 - 26 martie s-au desfasurat alegeri studentesti pentru pozitiile vacante la acest moment in organizatia studentilor de la Facultatea de Fizica. Gasiti aici toate informatiile.


Dubna Summer Student Program 2017

Joint Institute for Nuclear Research, Dubna a demarat "Summer Student Program 2017". Aplicatiile pentru admiterea in programul actual pot fi trimise pana la data de 31.03.2017, orele 23:00. Gasiti toate informatiile la adresa: http://students.jinr.ru/.


Teme licenta 2016-2017

Propuneri pentru teme de licenta structurate pe departamente:


Oferta job inginer/fizician

Compania Hella Romania, cu sediul in Timisoara isi extinde portofoliul spre "proiectare componente optice pentru senzori din industria auto". Din acest motiv este nevoie de un inginer/fizician sprecializat sau doritor sa se specializeze pe aceast domeniu.
In acest context, doctoranzi, masteranzi, studenti in ani terminali sau absolventi interesati de aceasta specializare sunt asteptati sa aplice. Cerintele postului se gasesc la aceasta adresa.


"Talentschmiede Unternehmensberatung AG: special career possibilities"

Oferte de cariera:

Informatii suplimentare pot fi gasite aici: http://career.talentschmiede.com/


EMERSON: Apprentice Program

Compania EMERSON deruleaza din nou un program de dezvoltare de talente (talent development) in cadrul caruia exista 25 de pozitii de "apprenticeship" platite, in cadrul companiei, disponibile pe o perioada de 9 luni. Programul vizeaza masteranzii sau studentii la nivel licenta din anii terminali care cunosc cel putin o a doua limba straina, la nivel incepator, alaturi limba engleza. Sunt de asemenea eligibili si alumni ai facultatilor din cadrul UBB. Programul ii va ajuta pe castigatori sa isi dezvolte abilitatile in cea de-a-doua limba straina, intr-o companie unde multiculturalitatea si diversitatea sunt mereu prezente. Aplicatiile se primesc pe ejobs sau pe adresa apprentice.cluj@emerson.com . Gasiti aici si afisul campaniei.


Burse semestrul I, 2016-2017

 • Tabelele cu studentii beneficiari ai burselor de merit si studiu se afla aici
 • Tabelul cu studentii beneficiari ai burselor sociale se afla aici.
 • Tabelul cu studentii propusi pentru burse speciale se afla aici.

Pentru o cat mai mare transparenta in acordarea burselor Comisia de acordare a burselor pune la dispozitia studentilor precizari suplimentare.
Eventualele contestatii se pot depune la secretariatul facultatii pana marti 25.10.2016, orele 12:00.


Burse de performanta 2016-2017

Ierarhizarea studentilor in urma evaluarii:

 1. Stefancu Andrei
 2. Patuleanu Tudor
 3. Martin Cristiana
 4. Ferenczi Akos
 5. Scutelnicu Andrea

Gasiti aici informatii despre numarul de burse acordate la nivel de universitate.


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.Reprezentantii studentilor

Senatori Reprezentanti ai liniilor de studiu
Tanasa Laurentiu-Dinu
Salagean Ghizela-Ana-Maria
Moldovean Nastasia-Sanda
Brezestean Ioana
Denes Reka

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti. Regulamentul de acordare al burselor studentesti, la Facultatea de Fizica, se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, aprobate de Senatul Universitătii Babeş–Bolyai se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica