Informatii pentru studenti


Burse semestru II 2018-2019

Tabelele cu studentii beneficiari ai burselor de performanta si merit pentru semestrul II al anului universitar in curs sunt afisate la avizierul facultatii. Eventualele contestatii se pot depune pana luni, 25.03.2019, ora 11:00.


Selectie ERASMUS+ mobilitati studentesti

Selectia pentru programul ERASMUS+ mobilitati studentesti pe locuri inca disponibile pentru 2018-2019 respectiv 2019-2020 va avea loc in data de 4 aprilie 2019 orele 11:00, in sala 204. Aplicatiile se depun la secretariatul facultatii pana in data de 4aprilie, orele 10:00. Gasiti aici anunturile de selectie.


Tabara Universitatii Babes-Bolyai 2019

UBB organizeaza Concursul "Tabara Universitatii Babes-Bolyai 2019" in scopul de a recompensa studentii cu rezultate deosebite cu o sedere de o saptamina la Baza de practica si agrement de la Baru-jud. Hunedoara. Inscrierea se va face in perioada 2 mai-7 iunie prin trimiterea dosarelor, direct de catre studenti, la adresa crina.hancu[at]ubbcluj.ro, conform instructiunilor anexate:


Burse sociale semestru II 2018-2019

Dosarele pentru obtinerea unei burse sociale in semestrul II al anului universitar in curs se vor depune in intervalul 25.02-15.03.2019, la secretariatul facultatii. Informatii complete despre alcatuirea dosarului, acte necesare, valoarea venitului net etc. se afla aici.

Proiect ROSE UBB - Student Learning Hub

Studentii anilor I au oportunitatea de a se inscrie in proiectul Student Learning Hub. Locurile sunt limitate. Gasiti toate informatiile in pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/studhubbbu/ .


Noua etapa de inscrieri in proiectul Competent CFB

Prezentarea proiectului si a conditiilor de inscriere va avea loc joi, 7 martie 2019, orele 16 in amfiteatrul "Victor Marian".
O noua etapa de inscrieri va avea loc in perioada 7-12 martie 2019. Pentru a fi la curent cu toate informatiile urmariti site-ul proiectului: http://competentcfb.granturi.ubbcluj.ro/!
Facultatea de Fizica in colaborarea cu Facultatea de Chimie si Inginerie chimica si Facultatea de Biologie si Geologie beneficiaza de un nou proiect cu finantare de la Uniunea Europeana, proiect care are ca scop organizarea de stagii de practica pentru a creste compatibilitatea dintre pregatirea studentilor cu cerintele pietei muncii. Studentii selectati pentrugrupul tinta (250 studenti) vor putea beneficia de premii in valoare de 1000lei precum si de burse de practica in valoare de 800lei.


JINR Summer Student Programme 2019

"The application period for the JINR Summer Student Programme (SSP) opened on 16 January 2019. The application deadline is 30 March 2019."
Alte informatii la: http://ucnew.jinr.ru/en/ssp si http://students.jinr.ru/.


Evaluarea prestatiei didactice

Aplicatia pentru evaluarea prestatiei didactice, in Academic Info, mai este disponibila doar in perioada 7-13 ianuarie. Studentii sunt incurajati sa contribuie prin evaluari la cresterea calitatii actului de predare-invatare.


Stududentul Raul Ioan Dragoiu medalie de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2018

Felicitari studentului Raul Ioan Dragoiu, din anul I, care a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2018, desfasurata in perioada 3-11 noiembrie 2018 la Beijing!


Proiect Competent CFB

Facultatea de Fizica in colaborarea cu Facultatea de Chimie si Inginerie chimica si Facultatea de Biologie si Geologie au dat startul unui nou proiect cu finantare de la Uniunea Europeana, proiect care are ca scop organizarea de stagii de practica pentru a creste compatibilitatea dintre pregatirea studentilor cu cerintele pietei muncii. Studentii selectati pentrugrupul tinta (250 studenti) vor putea beneficia de premii in valoare de 1000lei precum si de burse de practica in valoare de 800lei.
Proiectul a inceput. Va urma o noua sesiune de selectie!


Taxe scolarizare 2018-2019

Calendarul de achitare al ratelor pentru taxa de scolarizare, in anul universitar in curs, este urmatorul:

  • Prima rata: pana la 15 octombrie 2018
  • A doua rata: pana la 5 decembrie 2018
  • A treia rata: pana la 14 martie 2019
  • Ultima rata: pana la 15 mai 2019

ATENTIE! Programul de achitare al taxelor este: luni-joi orele 9-12:00

Informatii complete privind taxele de scolarizare pentru anul universitar gasiti aici.


Regulament de desfasurare a orelor de Educatie fizica

Facultatea de Educatie Fizica si Sport aduce la cunostinta studentilor Regulamentul general de desfasurare a orelor de Educatie fizica. Acesta se gaseste aici .


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Reprezentantii studentilor

Cancelar Reprezentanti ai liniilor de studiu
Maria Căpăţînă
Georgiana Preda
Adrian Danilov
Răzvan Costinaş
Kisjancsi Andras

Alte informatii

  • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
  • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
  • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica