Informatii pentru studenti


Finalizare burse speciale-activitate stiintifica

Fiecare bursier va depune raportul final doar in format electronic, in Aplicatia pentru depunerea dosarelor de burse https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro, printr-o modalitate similara cu cea de la depunerea aplicatiei, in intervalul 12-31.07.2021 (an terminal), respectiv 01-30.09.2021 (an intermediar). Dosarul de finalizare va contine raportul stiintific final (format liber) semnat de catre bursier si de catre coordonatorul stiintific, la care vor fi anexate toate materialele in extenso care reprezinta valorificarea rezultatelor stiintifice obtinute (lucrari publicate sau transmise spre publicare cu includerea confirmarii editoriale de primire/accept de publicare, prezentari la conferinte/comunicate, programul conferintelor in care sa fie evidentiat numele bursierului, diploma de participare etc.) si din care sa rezulte indeplinirea obligatiilor contractuale; Validarea/invalidarea (cu solicitare de completari/clarificari) se poate face de catre Decanate in intervalul 2 august - 15 octombrie 2021.

Tabere studentesti 2021

UPLOAD 19.07.2021: Tabel dupa redistribuire tabere.
Lista cererilor depuse, componenta comisiei de analiza cerri/dosare si alte informatii pot fi vizualizate aici.
Inscrierile pentru tabere studentesti 2021 se fac in perioada 6 -11 iulie 2021. Facultatea de Fizica are 2 locuri alocate in acest program - vezi repartitie la nivel UBB. Gasti mai jos metodologii si anexe:


Burse WFS

UPLOAD 22.06.2021: In urma analizei dosarelor tuturor candidaţilor, studenţii Ioana Marica, Andreea Simion şi Diana Gabriela Timaru au fost declaraţi eligibili pentru a primi bursele WFS. Confirmarea acordarii acestor burse aparţine preşedintelui WFS, prof. dr. Antonino Zichichi, şi va fi comunicata in cel mai scurt timp posibil.

Working Student in Physical and Chemical Analysis , Engineering Center Cluj

Stimaţi studenţi, BOSCH vă invită în proiectul “Working Student in Physical and Chemical Analysis , Engineering Center Cluj” - Parc Industrial Tetarom III, str. Robert Bosch, nr. 1, Cluj, Jucu, Romania.

Aflaţi mai multe »


Infineon SummerSchool 2021, 23 August – 27 August online

"Infineon SummerSchool 2021 will take place from 23 August – 27 August as an online event. This year’s topic will be New semiconductor technologies and we will stream live from Infineon Technologies Austria in Villach, Carinthia under the motto “Mind the wide bandgap!”.
Application deadline: 7 July 2021 (Attention: limited number of participants)
Check out https://www.infineon.com/schools for further information."


Programul "Euro200" 2021

UPDATE 7 iunie 2021:Ministerul Educaţiei a stabilit un nou calendar pentru desfăşurarea Programului EURO 200 în anul 2021. Vezi OM3851/27.05.2021.
Programul "Euro 200" pentru stimularea achizitiei de calculatoare adresat elevilor si studentilor cu varsta pana la 26 ani se desfasoara si in acest an. Formularele tip, calendar, informatii privind modalitatea de depunere a dosarelor, conditii de eligibilitate precum si legislatia în vigoare pot fi găsite la adresa: https://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/euro-200
Legislatie generala:Rezultate concurs "Dragomir Hurmuzescu"

Felicitări studenţilor premiaţi la concursul "Dragomir Hurmuzescu":

 • Anul I:
  • Moruz Mihnea (premiul II)
  • Vinţeler Victor (premiul III)
 • Anul II:
  • Brînza Ecaterina (mentiune)
  • Bucuţa Victor
 • Anii III-IV:
  • Bîrliba Raluca, Bobu Emma (premiul III)
  • Tomuţ Andrei Voicu (premiul II)
Felicitări tuturor studenţilor participanţi şi cadrelor didactice implicate în pregătirea studenţilor şi organizarea concursului!


Plati taxe studenti ani terminali

Studentii din anii terminali care au taxe restante sunt asteptati de urgenta sa faca plata acestora, pentru a putea finaliza studiile (sesiune vara, restante, licenta, disertatie). Platile pot fi efectuate prin banca, online sau la casieria facultatii/UBB. Termen: 21 mai 2021


Andrei Tomuţ, an 2 - Fizică Tehnologică, locul doi împreună cu echipa ”Entangled_Nets” la QHack Competition, 17-26 februarie 2021

Felicitări studentului Andrei Tomuţ din anul 2 - Fizică Tehnologică , pentru locul doi câştigat împreună cu echipa sa ”Entangled_Nets” la QHack Competition, 17-26 februarie 2021!
QHack este o competiţie de quantum machine learning la care pot participa echipe de pasionaţi de QC (Quantum Computing) din toată lumea. Echipa ”Entangled_Nets” din care Andrei a făcut parte alături de Eraraya Ricardo Muten (Indonezia) şi Togan Tlimakhov Yusuf (Turcia) s-a clasat pe locul 2 din 400 de echipe cu participanţi din 85 de ţări.

Citeşte în continuare »


ESM 2021 - Cluj, 6 - 17 septembrie 2021

Scoala de vară de magnetism (ESM 2021) se organizează înperioada 6 - 17 septembrie la Cluj: http://magnetism.eu/189-2021-school.htm.
Doctoranzii si post-doctoranzii sunt încurajati să se înscrie folosind link-ul: http://magnetism.eu/192-registration2021.htm
Studentii de la master sau licentă (în special cei care au avut activităti pe la Institutul Ioan Ursu) care doresc să participe la cursurile scolii sunt rugati să contacteze pe dl. decan, pntru a fi înscrisi pe o listă specială. Date necesare pentru inscriere: Nume Prenume, Specializare, An de studiu, Nume Prenume cadru didactic coordonator activitate cercetare.


International Summer Student Program at G S I / F A I R, July 26 - Sept. 16, 2021

The Summer Student Program is offered to students on the advanced undergraduate level (Bachelor, Master or Diploma) in physics and related natural science and engineering disciplines from Europe and GSI-FAIR partner countries. The majority of the offered projects will concern investigations and preparations towards our future project FAIR and its research experiments.
Applications and recommendations must reach before FEBRUARY 15.
Links:
https://www.gsi.de/stud-pro/
https://hgs-hire.de/summer-program


Activare abonamente CTP

Serviciul Social al UBB informeaza ca:
"Studentii isi pot activa abonamentele CTP si de la automatele aflate in statii, nu doar de la ghiseele fizice."


Facilitate de generare a adeverintei pentru CFR calatori pentru studentii din anii I

Studentii din anul I au optiunea de a genera adeverinta necesara pentru a-si dovedi calitatea de student UBB din aplicatia AcademicInfo.
Optiunea este disponibila în contul fiecarui student din anul I, la sectiunea de Informatii "Genereaza adeverinta CFR". Astfel, studentilor din anul I li se vor aloca, fiecaruia în parte, câte o serie si un numar de legitimatie.
La cumpararea biletului, în cadrul aplicatiei deja implementate pe site-ul CFR de cumpărare bilete online, in modulul special dedicat pentru studenti, se solicita validarea legitimatiilor de catre facultate. In acest context, cei care urmeaza sa solicite eliberarea de bilete CFR trebuie sa aiba in vedere timpul necesar procesului de validare. Studentii din anii superiori este necesar sa cunoasca cel putin seria si numarul de legitimatie de reducere/gratuitate transport eliberate fizic acestora în anii anteriori.
Informatii detaliate despre "Bilete online pentru studenti si elevi" se afla la adresa https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/bilete-de-tren-online-pentru-studenti-si-elevi/.


Teme licenta/disertatie 2020/2021

Temele pentru elaborarea lucrarilor de licenta/disertatie in anul 2020-2021 se gasesc in fiserul de mai jos.
Tabel teme licenta/disertatie an universitar 2020/2021.


Instruire generala privind securitatea si sanatatea in munca - an universitar 2020-2021

Instruire generala privind securitatea si sanatatea in munca si situatii de urgenta pentru studenti/masteranzi/doctoranzi din anul I cu ocazia inceperii activitatii in cadrul UBB (an univ. 2020-2021) face parte din demersurile de inceput de an. Toate instructiunile se gasesc in documentul Instruire generala securitate si sanatatea in munca 2020-2021. Sunteti rugati sa studiati si sa aplicati cele expuse. La reluarea activitatilor fata in fata prezentul instructaj se va semna de catre fiecare student la solicitarea responsabilului pe facultate.


Functionarea cabinetului medical studentesc

Update 25 martie 2021: Orar nou - Policlinica studenteasca

Avand in vedere contextul actual epidemilogic precum si ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 precum si metodologia de supraveghere a covid 19 (actualizare 18.09.2020) sunteti rugati sa respectati procedurile de adresabilitate si orarul pentru cabinetul medical studentesc descrise: Procedura adresare cabinet medical studentesc.


Modalităţi de desfăşurare a activităţii didactice în semestrul II al anului universitar 2020-2021

Întâlniri "face2face" se vor/se pot organiza pentru următoarele activităţi:

 1. Studenţi din anii terminali - pentru activităţi în vederea pegătirii lucrării de licenţă sau disertatie, pe perioade stabilite de comun acord cu cadrul didactic îndrumător;
 2. Studenţi din toti anii, aflaţi în Cluj în perioada de interes - pentru a ajuta la digitalizarea activităţilor de laborator/curs, dacă li se solicită ajutorul, la înţelegere cu cadrul didactic titular;
 3. Studenţi din toţi anii, pentru activităţi de cercetare, pe perioade stabilite de comun acord cu cadrul didactic/de cercetare îndrumător.

Notă:
Întâlnirile organizate se fac de comun acord (nu sunt obligatorii). Studenţii care nu participă la activităţile enumerate mai sus nu vor fi dezavantajaţi în raport cu ceilalţi.

Restul activităţilor se vor desfăşura online.


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Reprezentantii studentilor

Cancelar Reprezentanti ai liniilor de studiu
Alexandra Feraru
Viorel Holhos
Cristian Mazilu
Răzvan Costinaş
Ovidiu Gabriel Dascălu - ASFUBB
Kisjancsi Andras

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica