Informatii pentru studenti


Formulare programare examene

Reprezentantii anilor de studii se vor prezenta de urgenta la secretariat pentru ridicarea formularelor pentru programarea sesiunii de examene!


In atentia studentilor bursieri

Serviciul Social al UBB anunta: "Studentii bursieri care NU AU DEPUS PANA IN ACEST MOMENT UN EXTRAS DE CONT/CONT IBAN LA SERVICIUL SOCIAL sunt rugati sa trimita electronic, scanat/pozat, un extras de cont/cont IBAN personal la adresa social@ubbcluj.ro. Pe extrasul de cont sa mentioneze facultatea la care studiaza, tipul bursei (performanta, merit, de ajutor social), anul de studiu, CNP-ul si sa mentioneze daca si-au schimbat numele (unde e cazul). Pentru toti studentii bursieri care au comunicat pana acum un extras de cont/cont IBAN la Serviciul Social conturile IBAN vor fi preluate din baza de date existenta."


AMGEN - An Undergraduate Summer Research Program in Science and Biotechnology

Every year, the Amgen Scholars Europe Programme provides 75 selected undergraduate students throughout Europe with the opportunity to engage in a hands-on research experience at many of Europe’s premier educational institutions.

Read more: »


Burse speciale - precizari

Rectoratul UBB a transmis precizari suplimentare si a fost modificat calendarul competitiei. Toate informatiile sunt disponibile in pagina dedicata - vezi Quick Links.


IBM Quantum Challenge Fall 2021

"Se apropie IBM Quantum Challenge Fall 2021 - https://challenges.quantum-computing.ibm.com/fall-2021:
Hello Quantum World! We are proud to welcome you back for another IBM Quantum Challenge. Our team has developed an exciting series of exercises designed to showcase some of quantum computing's different industry applications using Qiskit's application modules: Finance, Nature, Machine Learning, and Optimization.
... un motiv numai bun să te apuci de Quantum Computing, dacă nu ai făcut-o deja. Dacă te-ai apucat, e o ocazie perfectă să-ti reamintesti Qiskit. Pentru informatii suplimentare contactati-l pe Andrei TOMUT: tomutvoicuandrei@gmail.com."


Instruire generala studenti 2021-2022

Cu ocazia inceperii noului an universitar UBB pune la dispozitia studentilor instruirea generala privind securitatea si sanatatea in munca in situatii de urgenta.
Cititi aici instruirea!.
In pagina destinata informarii asupra pandemiei gasiti toate informatiile puse la dispozitie de facultate si /sau universitate:
Vezi INFO COVID-19.


Comunicat cu privire la abonamente transport in comun

Compania de transport public Cluj-Napoca elibereaza abonamente de transport gratuite/cu reducere pentru studenti, masteranzi si doctoranzi.
Cititi aici Comunicatul CTP.Repartizare optionale anii 2-4 nivel licenta, 2 master

La repartizare s-a tinut cont de precontractele de studiu. Studentii care nu au incarcat precontracte au fost reparizati din oficiu.
Gasiti mai jos repartizarea pe linii, ani de studiu si specializari:

Tabel repartitie discipline optionale

An, linie studiu Specializari
Anii 2-linia romana Fizica Fizica Informatica Fizica medicala Fizica Tehnologica
Anii 2-linia maghiara Fizica Fizica Informatica - Fizica Tehnologica
Anii 3-linia romana Fizica Fizica Informatica Fizica medicala Fizica Tehnologica
Anii 3-linia maghiara Fizica, Fizica Informatica, Fizica Tehnologica
Anii 4 - (ro, hu) Fizica Tehnologica - ro Fizica Tehnologica - hu - -
Anii 2 - Master Fizica Computationala Fizica Corpului Solid Biofizica si Fizica Medicala -

Teme licenta/disertatie 2020/2021

Temele pentru elaborarea lucrarilor de licenta/disertatie in anul 2020-2021 se gasesc in fiserul de mai jos.
Tabel teme licenta/disertatie an universitar 2020/2021.


Functionarea cabinetului medical studentesc

Update 25 martie 2021: Orar nou - Policlinica studenteasca

Avand in vedere contextul actual epidemilogic precum si ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 precum si metodologia de supraveghere a covid 19 (actualizare 18.09.2020) sunteti rugati sa respectati procedurile de adresabilitate si orarul pentru cabinetul medical studentesc descrise: Procedura adresare cabinet medical studentesc.


Facilitate de generare a adeverintei pentru CFR calatori pentru studentii din anii I

Studentii din anul I au optiunea de a genera adeverinta necesara pentru a-si dovedi calitatea de student UBB din aplicatia AcademicInfo.
Optiunea este disponibila în contul fiecarui student din anul I, la sectiunea de Informatii "Genereaza adeverinta CFR". Astfel, studentilor din anul I li se vor aloca, fiecaruia în parte, câte o serie si un numar de legitimatie.
La cumpararea biletului, în cadrul aplicatiei deja implementate pe site-ul CFR de cumpărare bilete online, in modulul special dedicat pentru studenti, se solicita validarea legitimatiilor de catre facultate. In acest context, cei care urmeaza sa solicite eliberarea de bilete CFR trebuie sa aiba in vedere timpul necesar procesului de validare. Studentii din anii superiori este necesar sa cunoasca cel putin seria si numarul de legitimatie de reducere/gratuitate transport eliberate fizic acestora în anii anteriori.
Informatii detaliate despre "Bilete online pentru studenti si elevi" se afla la adresa https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/bilete-de-tren-online-pentru-studenti-si-elevi/.


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Reprezentantii studentilor

Cancelar Reprezentanti ai liniilor de studiu
Alexandra Feraru
Viorel Holhos
Cristian Mazilu
Răzvan Costinaş
Ovidiu Gabriel Dascălu - ASFUBB
Kisjancsi Andras

Alte informatii

  • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
  • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
  • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica