Informatii pentru studenti


Plata cursurilor facultative limba straina

Studentii care au trecut în contracte si un curs de limba straina în regim facultativ pot plati taxa de 250 de lei/semestru fie personal, fie printr-o persoana desemnata, în fiecare zi de marti, la Casieria Facultatii de Litere, str. Horea nr. 31, Cluj-Napoca. Termenul limita pentru plata cursului facultativ: 31 octombrie. În cazul în care studentii nu se vor putea deplasa personal si nici nu vor putea desemna o alta persoana vor urma indicatiile din documentul de mai jos:
Indicatii taxa curs facultativ
Studentii sunt rugati ca, ulterior, sa le trimita cadrelor didactice care predau aceste cursuri o copie (scanata/foto) a chitantei / evidentei platii.


Proiect ROSE - "DON’T GIVE UP, SAY YES TO PHYSICS!"

Proiectul urmareste imbunatatirea cunostintelor fundamentale primare ale unui numar de minim 24 studenti din anul I prin participarea la cursuri/seminarii remediale de specialitate (fizica, matematica, informatica de baza aplicata in fizica), dar si dezvoltarea personala a competentelor socio-emotionale. Termen de inscriere: 23.10.2020

In acest proiect o parte din fonduri vor fi utilizate pentru contractarea de consultanti individuali. Obiectivul acestor servicii de consultanta este insotirea (participarea on-line), supravegherea, acordarea de sprijin si informatii studentilor din grupul tinta si mentinerea legaturii lor cu cadrele didactice si expertii implicati in proiect. Studentii interesati sa devina consultanti sunt invitati sa trimita o "Scrisoare de Interes" insotita de CV la adresele: romana{dot}nemes{at}ubbcluj{dot}ro sau roxana{dot}dudric{at}ubbcluj{dot}ro.
Termen de inscriere: 26.10.2020.
Documente disponibile download:


Burse speciale pentru activitatea stiintifica 2020-2021

Universitatea Babes-Bolyai anunta lansarea competitiei pentru bursele speciale pentru activitatea stiintifica 2020-2021.
Calendarul competitiei:

 • 7-20 octombrie: Depunerea aplicatiilor in platforma dedicata burselor https://inscrieri.ubbcluj.ro/burse/
 • 30 octombrie 2020: Transmiterea evaluarilor de catre facultati
 • 2-13 noiembrie: Verificarea administrativa a aplicatiilor si selectia finala realizata de Consiliul Stiintific-UBB
 • 13 noiembrie: Anuntarea rezultatelor:
 • 27 noiembrie 2020: Finalizarea semnarii contractelor de finantare:
Documente aferente competitiei: Alte informatii legate de prezenta competitie pot fi gasite la adresa:https://cercetare.ubbcluj.ro/ro/burse-speciale-pentru-activitatea-stiintifica-competitia-2020-2021/


Functionarea cabinetului medical studentesc

Avand in vedere contextul actual epidemilogic precum si ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 precum si metodologia de supraveghere a covid 19 (actualizare 18.09.2020) sunteti rugati sa respectati procedurile de adresabilitate si orarul pentru cabinetul medical studentesc descrise: Procedura adresare cabinet medical studentesc.


Instruire generala privind securitatea si sanatatea in munca - an universitar 2020-2021

Instruire generala privind securitatea si sanatatea in munca si situatii de urgenta pentru studenti/masteranzi/doctoranzi din anul I cu ocazia inceperii activitatii in cadrul UBB (an univ. 2020-2021) face parte din demersurile de inceput de an. Toate instructiunile se gasesc in documentul Instruire generala securitate si sanatatea in munca 2020-2021. Sunteti rugati sa studiati si sa aplicati cele expuse. La reluarea activitatilor fata in fata prezentul instructaj se va semna de catre fiecare student la solicitarea responsabilului pe facultate.


Modalităţi de desfăşurare a activităţii didactice în semestrul I al anului universitar 2020-2021

Întâlniri "face2face" se vor/se pot organiza pentru următoarele activităţi:

 1. Studenţi din anii terminali - pentru activităţi în vederea pegătirii lucrării de licenţă sau disertatie, pe perioade stabilite de comun acord cu cadrul didactic îndrumător;
 2. Studenţi din toti anii, aflaţi în Cluj în perioada de interes - pentru a ajuta la digitalizarea activităţilor de laborator/curs, dacă li se solicită ajutorul, la înţelegere cu cadrul didactic titular;
 3. Studenţi din toţi anii, pentru activităţi de cercetare, pe perioade stabilite de comun acord cu cadrul didactic/de cercetare îndrumător.

Notă:
Întâlnirile organizate se fac de comun acord (nu sunt obligatorii). Studenţii care nu participă la activităţile enumerate mai sus nu vor fi dezavantajaţi în raport cu ceilalţi.

Restul activităţilor se vor desfăşura online.


Online student programme at JINR

We are happy to inform you about a new online student programme at JINR: International Remote Student Training (INTEREST). It is supposed to be an all-year-round programme held in Waves, each Wave lasting in periods of 4-6 weeks. The launch of Wave 1 is planned for 05 October 2020. The programme is intended for science/engineering/IT students from all over the world starting from their 2nd year and up to PhD including. The website of the programme is interest.jinr.ru. The application period for students starts on 07 September and lasts till 23 September. The student is supposed to register and apply for one or several projects available here http://interest.jinr.ru/index.php?view_wave=1 The list of projects is being replenished till 07 September. All the current deadlines you may see here interest.jinr.ru/index.php?view_wave=1.
INTEREST is a new JINR University Centre online Programme intended for science / engineering / IT students (starting from their 2nd year) and postgraduates. The Programme runs in Waves. Each Wave has a fixed starting date and lasts for 4-6 weeks. INTEREST gives a unique opportunity to do science online, find a potential thesis supervisor, build useful contacts, raise your chances to be selected for JINR onsite Programmes, and start your scientific career with JINR.

Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Reprezentantii studentilor

Cancelar Reprezentanti ai liniilor de studiu
Alexandra Feraru
Viorel Holhos
Cristian Mazilu
Răzvan Costinaş
Ovidiu Gabriel Dascălu - ASFUBB
Kisjancsi Andras

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica