Informatii pentru studenti


Admitere in Colegiul Studentesc de Performanta Academica

Universitatea anunta programul si conditiile de admitere in Colegiul Studentesc de Performanta Academica 2018-2019:

Toti cei interesati sunt invitati sa parcurga etapele descrise!


Programare restanta toamna 2018

Programarea examenelor in sesiunea de restanta din toamna, 3-9 septembrie 2018, se afla aici.Urmariti site-ul pentru eventuale modificari! Vacanta placuta tuturor!


Proiectul ROSE: QUARC - Fizica minunata

Programul s-a desfasurat in perioada 16-30 iulie 2018. Activitatile scolii de vara au deschis o noua perspectiva elevilor participanti asupra fizicii. Elevii au evaluat pozitiv intreaga desfasurare a programului. Multumim studentilor supraveghetori implicati pentru seriozitate, daruire si implicare! Vacanta placuta tuturor!


Selectie ERASMUS nivel master, mobilitati studentesti 2018/2019

Selectia pentru mobilitati ERASMUS la nivel master, pentru anul academic 2018-2019 se va organiza in data de 20 iulie, ora 12. Conditiile de participare la selectie sunt similare cu cele din selectiile anterioare si se afla la adresa http://phys.ubbcluj.ro/erasmus/doc/selectie_april2018.pdf. Sunt eligibili studentii din anul I master, cat si studentii care dau admitere la unul din programele master, de la Facultatea de Fizica. Cei care se inscriu la master si doresc sa participe la selectie ERASMUS pot depune dosar pentru mobilitati ERASMUS, iar dupa afisarea rezultatelor admiteii la master, se obliga sa faca dovada ca au fost admisi la acest nivel in vederea pregatirii mobilitatii ERASMUS. Dosarele se depun la secretariat, pana in data de 19 iulie, ora 14.


Tabere studentesti vara 2018

UPDATE! 18 iunie 2018: Tabelul cu studenti care beneficiaza de tabere in vara 2018.
Tabelul cu seriile de tabere date/locuri/facultati.
Concursul "Tabara Universitatii Babes-Bolyai" se adreseaza studentilor cu rezultate deosebite din Universitatea noastra. Tabara se va desfasura la Baru, jud. Hunedoara si sunt disponibile 56 de locuri. Inscrierile se fac in perioada 2 mai-4 iunie. Gasiti aici instructiuni si regulament, formular de inscriere, persoana de contact inscrieri.
Programul national de tabere studentesti pentru vara 2018 - Informatiile despre locuri, inscriere, formulare, regulamente la adresa: http://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/viata_studenteasca/tabere.
Urmariti link-ul pentru a fi la curent cu eventualele update-uri de informatii!


Programul "Euro 200"

Programul "Euro 200" pentru stimularea achizitiei de calculatoare adresat elevilor si studentilor cu varsta pana la 26 ani se desfasoara si in acest an. Studentii doritori vor depune dosarul complet la d-na Teofana Nicoara pana la data de 25 mai. Toate informatiile se gasesc aici .


Invitatie la Conferinta Nationala Studenteasca SimTech2018, 31 mai 2018

"Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului organizeaza in data de 31 mai Conferinta Nationala Studenteasca SimTech2018. Conferinta are 2 sectiuni: Ingineria Materialelor si Ingineria Mediului. Avem deosebita placere de a invita studentii Facultatii de Fizica sa participe la aceasta conferinta." Amanunte la adresa: https://simtech.utcluj.ro/.


Oportunitati de practica pentru studenti-EMERSON

Compania clujeana EMERSON, partener al Facultatii de Fizica, anunta noi oportunitati de practica si cariera pentru studenti, in aceasta vara:


Bursele URSUS-studenti pentru comunitate

Ursus Breweries, alaturi de Universitatea Babeș-Bolyai, lanseaza programul de burse URSUS "Studenti pentru Comunitate" adresat studentilor cu rezultate academice deosebite si o activitate intensa in beneficiul comunitatii locale. Gasiti amanunte la http://fundraising.centre.ubbcluj.ro/burse_ursus/index.php.


Concursul National "Dragomir Hurmuzescu" Cluj-Napoca 20-21 aprilie 2018


UPDATE! Rezultate finale Concursul National "Dragomir Hurmuzescu". Felicitari echipei noastre!

Programul concursului se afla aici.
In acest an Facultatea de Fizica a fost gazda Concursul National "Dragomir Hurmuzescu" ce s-a desfasurat in perioada 20-21 aprilie. Regulamentul concursului se gaseste aici.Tematica concursului se afla aici.


Laser Ignition Summer School 2018

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, organizeaza scoala de vara "Laser Ignition Summer School 2018" in perioada 2-6 iulie 2018, la Sibiu. Toti cei interesati gasesc informatii suplimentare aici.


Precizari privind atestarile de competenta lingvistica, 2018

Gasiti aici precizarile/instructiunile Rectoratului UBB privind organizarea testului de competenta lingvistica pentru inscrierea la examenul de licenta si admitere master 2018.


Teme licenta si disertatie avizate pentru anul 2017-2018

Temele de licenta si disertatie avizate de catre Consiliul Facultatii de Fizica, structurate pe departamente sunt:

Conform hotararii Consiliului facultatii "Studentii din anii terminali au obligatia de a comunica la decanat pana in data de 19 Decembrie 2017, titlul lucrarii de absolvire aleasa dintre cele avizate de consiliul facultatii. In caz contrar, studentii nu vor putea fi programati pentru practica de cercetare."


Taxe scolarizare 2017-2018

Calendarul de achitare al ratelor pentru taxa de scolarizare, in anul universitar in curs, este urmatorul:

  • Prima rata: pana la 15 octombrie 2017
  • A doua rata: pana la 5 decembrie 2017
  • A treia rata: pana la 15 martie 2018
  • Ultima rata: pana la 15 mai 2018

ATENTIE! Programul de achitare al taxelor este: luni-joi orele 9-12:00

Informatii complete privind taxele de scolarizare pentru anul universitar gasiti aici.


Regulament de desfasurare a orelor de Educatie fizica

Facultatea de Educatie Fizica si Sport aduce la cunostinta studentilor Regulamentul general de desfasurare a orelor de Educatie fizica. Acesta se gaseste aici .


Mobilitati ERASMUS+, 2017-2018

Pentru informatii privind mobilitatile ERASMUS+ urmariti pagina ERASMUS a facultatii!


Cazari in campusul UBB

Informatii despre caminele UBB, taxe, regulamente etc se gasesc la adresa: http://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/campus/spatii_cazare.


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Reprezentantii studentilor

Cancelar Reprezentanti ai liniilor de studiu
Maria Căpăţînă
Georgiana Preda
Simona Dumitruţi
Ioana Brezeştean
Inczefi Robert

Alte informatii

  • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
  • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
  • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica