Informatii pentru studenti


Completarea contractelor de studii on-line

Studentii nivel licenta si master (care nu sunt in ani terminali) sunt invitati sa completeze on-line in platforma academic info contractele de studii pentru anul universitar 2017-2018!
Atentie! Modulul de completare va fi deschis in perioada 28 aprilie - 31 mai 2017


PatriotFest-primul concurs national de inovare in domeniul securitatii nationale

“Cea mai importanta resursa a unei tari este resursa umana. Iar resursa umana necesita securitate.” In acest context, concursul PatriotFest, organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP in parteneriat cu New Strategy Center, lanseaza invitatia prezentarii produselor si serviciilor cu potential de utilizare in activitatile specifice domeniului securitatii nationale:

 • Securitatea informatiei
 • Inteligenta artificiala
 • Interfata om-masina
Evenimentul va avea loc in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai, miercuri, 3 Mai 2017 incepand cu ora 10:00. Intrarea este libera. Pentru mai multe informatii accesati: https://www.patriotfest.ro/ro/main/home.html


Spherik lansează noul program pentru startup-uri tech cu impact la nivel global

Ajuns la a patra editie, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performantele din anii trecuti cu o echipa operationala noua, 1 milion de euro pentru startup-urile care au in plan dezvoltarea globala la finalul programului si o structura de accelerare flexibila. Startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spatii de lucru si consultanta in dezvoltarea business-ului. Gasiti aici o prezentare a programului si mai multe informatii in pagina web dedicata: https://spherikaccelerator.com/


Tabere studentesti 2017

Conform noului Ordin de Ministru privind Programul National Tabere Studentesti 2017, studentii pot depune cereri pentru obtinerea unui loc in tabara incepand de luni 24 aprilie 2017.
Toate informatiile privind organizarea si desfasurarea acestui program la UBB se afla aici.


Seminar "Programe de cercetare-dezvoltare conduse de Institutul de Fizica Atomica"

Departamentul de Fizica Biomoleculara anunta seminarul stiintific "Programe de cercetare-dezvoltare conduse de Institutul de Fizica Atomica" sustinut de dr. Florin Buzatu, directorul general al Institutului de Fizica Atomica, Magurele. Seminarul va avea loc vineri 28 aprilie 2017, incepand cu orele 10:00, in amfiteatrul "Augustin Maior".
Toti cei interesati sunt invitati sa participe !


Rezultate "Dragomir Hurmuzescu" - etapa nationala

Comportoare meritorie a studentilor facultatii noastre la etapa nationala a Concursului "Dragomir Hurmuzrscu":

 • Anul I:
  1. Simion Andrea, Fizica: Mentiune
  2. Lazar Geza, Fizica Medicala: Mentiune
 • Anul II:
  1. Danilov Adrian, Fizica Medicala: Mentiune
 • Anul III:
  1. Mare Adrian, Fizica: Premiul III
  2. Stefancu Andrei, Fizica Medicala: Premiul III
Felicitari tuturor participantilor!


UPDATE! Burse semestrul II

Tabelele finale cu studentii bursieri in semestrul 2 al anului universitar in curs se afla aici:

UPDATE! Studentii bursieri care nu au beneficiat de bursa in semestrul I sunt rugati sa depuna un extras de cont (pentru contul in care se va vira bursa, cont deschis in nume propriu la una dintre băncile: Banca Transilvania, BRD, BCR, OTP sau BancPost ) la Serviciul Social al universitatii, str. I.C. Bratianu nr.14!


Mobilitati ERASMUS 2017-2018, nivel licenta

Pentru anul academic 2017-2018, in programul ERASMUS, sunt alocate Facultatii de Fizica 9 luni mobilitati de studiu si 35 luni mobilitati de plasament. Pentru a candida pentru obtinerea unei mobilitati (intre 3-6 luni), aplicantii vor depune dosarele la secretariatul facultatii, in perioada 18 aprilie-2 mai 2017. Concursul de selectie va avea loc in data de 3 mai, ora 14, sala Hermann Oberth. Conditiile de participare la selectie sunt aceleasi de anul trecut si sunt disponibile aici . Completarea aplicatiei necesita si recomandarea coordonatorului stiintific pentru activitatea de cercetare.


Teme licenta 2016-2017

Propuneri pentru teme de licenta structurate pe departamente:


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Oferta job inginer/fizician

Compania Hella Romania, cu sediul in Timisoara isi extinde portofoliul spre "proiectare componente optice pentru senzori din industria auto". Din acest motiv este nevoie de un inginer/fizician sprecializat sau doritor sa se specializeze pe aceast domeniu.
In acest context, doctoranzi, masteranzi, studenti in ani terminali sau absolventi interesati de aceasta specializare sunt asteptati sa aplice. Cerintele postului se gasesc la aceasta adresa.


"Talentschmiede Unternehmensberatung AG: special career possibilities"

Oferte de cariera:

Informatii suplimentare pot fi gasite aici: http://career.talentschmiede.com/


EMERSON: Apprentice Program

Compania EMERSON deruleaza din nou un program de dezvoltare de talente (talent development) in cadrul caruia exista 25 de pozitii de "apprenticeship" platite, in cadrul companiei, disponibile pe o perioada de 9 luni. Programul vizeaza masteranzii sau studentii la nivel licenta din anii terminali care cunosc cel putin o a doua limba straina, la nivel incepator, alaturi limba engleza. Sunt de asemenea eligibili si alumni ai facultatilor din cadrul UBB. Programul ii va ajuta pe castigatori sa isi dezvolte abilitatile in cea de-a-doua limba straina, intr-o companie unde multiculturalitatea si diversitatea sunt mereu prezente. Aplicatiile se primesc pe ejobs sau pe adresa apprentice.cluj@emerson.com . Gasiti aici si afisul campaniei.


Burse de performanta 2016-2017

Ierarhizarea studentilor in urma evaluarii:

 1. Stefancu Andrei
 2. Patuleanu Tudor
 3. Martin Cristiana
 4. Ferenczi Akos
 5. Scutelnicu Andrea

Gasiti aici informatii despre numarul de burse acordate la nivel de universitate.Reprezentantii studentilor

Senatori Reprezentanti ai liniilor de studiu
Tanasa Laurentiu-Dinu
Salagean Ghizela-Ana-Maria
Moldovean Nastasia-Sanda
Brezestean Ioana
Denes Reka

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti. Regulamentul de acordare al burselor studentesti, la Facultatea de Fizica, se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, aprobate de Senatul Universitătii Babeş–Bolyai se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica