Examene de Licenţă şi Disertaţie
Analiza de similitudini a lucrărilor de licenţă şi disertaţie
Lucrãrile de finalizare studii vor trece prin procedura de analizã similitudini. Analiza se va realiza cu ajutorul softului Turnitin şi se va desfãşura astfel:
- Studentul trimite conducãtorului varianta finalã a lucrãrii, prin canale stabilite de comun acord
- Conducãtorul analizeazã documentul şi il transmite secretariatului comisiei de examen, pentru analizã de similitudini
- Raportul generat de softul de analiza (Turnitin) este transmis conducãtorului
- In funcţie de rezulatul analizei, conducãtorul completeazã şi semneazã Anexa 5 (din regulament) sau solicitã studentului modificãri
- Procedura de analizã se reia pentru noua variantã, corectatã.
Cadrul legal de organizare
În anul universitar 2024/2025 exsamenele de finalizare sunt organizate conform:
Regulamentului Universităţii Babeş-Bolyai si anexe Anexa 1 Certificate competenta lingvistica, Anexa 3 - Organizarea examenelor în condiţii de suspendare a activităţii faţă in faţă.
Acest regulament cadru este completat de următoarele prevederi specifice Facultãţii de Fizică:
Examenul de licenţă/diplomă
Examenul de licenţă/diplomă pentru absolvenţii Facultăţii de Fizică, constă din două probe:
- Proba 1. Evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate:
Proba este compusă din:- 2 probleme cu patru subpuncte, alese liber din cele 4 probleme propuse din unele cursuri de bază (Mecanică şi acustică, Fizica moleculară şi caldură, Electricitate şi magnetism, Optică) – pentru verificarea cunoştinţelor fundamentale (cu aceeaşi tematică pentru toate specializările)
Vezi aici: Tematica generală probleme. - test grilă pentru verificarea cunoştinţelor de specialitate pe baza unei tematici elaborate distinct pentru fiecare specializare care constă în 15 întrebări cu trei variante de răspuns din care una singură este corectă, (pe baza unei tematici elaborate distinct pentru fiecare specializare):
Tematici pe specializari Fizica-linia romana Fizica-linia maghiara Fizica Informatica-linia romana Fizica Informatica-linia maghiara Fizica Medicala Fizica Tehnologica Probleme din examene precedente In limba romana In limba maghiara - 2 probleme cu patru subpuncte, alese liber din cele 4 probleme propuse din unele cursuri de bază (Mecanică şi acustică, Fizica moleculară şi caldură, Electricitate şi magnetism, Optică) – pentru verificarea cunoştinţelor fundamentale (cu aceeaşi tematică pentru toate specializările)
- Proba 2. Prezentarea şi susţinerea publică a lucrării de licenţă/diplomă.
Lucrarea de licenţă se elaborează în conformitate cu Anexele la regulament.
La lucrarea de licenţă se va ataşa un rezumat într-o limbă de circulaţie internaţională şi o apreciere din partea conducătorului ştiinţific - Anexa 5
Prezentarea lucrării se va elabora folosind un soft de prezentare. - Proba va fi notată cu notă întreagă de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei, iar nota pentru susţinere se obţine din media notelor acordate.
Alte precizari:
- Nota finală = media aritmetica a probelor 1 şi 2
Examenul pentru finalizarea studiilor de masterat:
Lucrarea de disertaţie se elaborează în conformitate cu Anexele la regulament.
Prezentarea lucrării se va elabora folosind un soft de prezentare.
Examenul se va desfăşura conform calendarului stabilit de Facultatea de Fizică. În cadrul examenului candidaţii vor susţine o singură probă.
Connect With Us
webmaster: tchis